Oogstfeest Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ is een topper

Het jaarlijks rond de 4.000 bezoekers trekkende Oogstfeest, traditiegetrouw op de 2e zaterdag in augustus, is het grootste evenement van Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ in Oldebroek.

De ruim 120 vrijwilligers van het Boerderijmuseum lopen zaterdag 10 augustus de hele dag in klederdracht en zorgen voor een goed verloop van de verschillende activiteiten en verkopen onder andere boerenpannenkoeken met en zonder spek, gebakken vis, gehaktballen en kruudmoes.

Ambachten en oude tractoren
Rond het Boerderijmuseum kunnen de bezoekers ook kennismaken met een aantal oude ambachten en worden er enkele klederdrachten uit het hele land geshowd. Er wordt een zogenaamd ‘erfhuis’ gehouden, waar overtollige spullen van het museum per opbod worden verkocht. Een stoommachine wordt gebruikt om het graan te dorsen en er is een show met o.a. oude tractoren.

Fokveedag en knuffelpony’s
Op het Oogstfeestterrein wordt ook de jaarlijkse Fokveedag en Jongveekeuring Noord-Veluwe gehouden. Boeren laten dan hun beste koeien keuren en kinderen lopen met kalfjes langs de keurmeesters en hopen ook een prijs te winnen. Sinds 2016 is, op initiatief van het Nederlands Texels Schapenstamboek District Veluwe, de keuring van Texelse stamboekschapen na een halve eeuw weer in Oldebroek. Deze activiteit past prima bij het jaarlijkse Oogstfeest. De knuffelpony’s kunnen altijd op warme belangstelling van de kleintjes rekenen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in