Zicht op Hattem in 50 variaties geschilderd

50 schilders die vanaf de rivierdijk het zicht op Hattem schilderen. Dat is de uitdaging die op 4 september a.s. wordt aangegaan. Het schildersevenement is onderdeeel van de IJsselbiënnale en een initiatief van rivierliefhebber Wim Eikelboom, bekende van de podcast Rivierverhalen. De Zwolse kunstschilder Daniel Douglas is ambassadeur van het project.
De schilderijen worden naderhand tentoongesteld als vijftig eigentijdse verbeeldingen van het IJssellandschap.

Gratis workshop
Onder het motto ‘Vijftig variaties Voerman’ willen zij met minstens vijftig mensen tegelijkertijd hetzelfde landschap vastleggen op het doek, met het zicht op Hattem. Iedereen die zin heeft om te schilderen is welkom, jong en oud.
Als kers op de taart geeft Douglas een gratis workshop aan de deelnemers over de basis-principes van een landschapsschilderij.

‘We moedigen hobbykunstenaars aan om mee te doen. Ze krijgen les in landschapsschilderen van Daniel Douglas. We willen laten zien dat de beleving van het landschap een grote variatie kent. Ieder beleeft op zijn of haar eigen manier de IJssel en dat wordt hopelijk zichtbaar in de schilderijen die worden gemaakt’, aldus Wim Eikelboom.

Het schildersevenement Vijftig Variaties Voerman is op zaterdagochtend 4 september op de IJsseldijk in Zwolle. Het schilderspaneel wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Voor een schildersezel en schildersspullen moet zelf worden gezorgd.

Zin om mee te doen of meer weten? Stuur een bericht naar voerman@rivierverhalen.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in