Jeugd mag voorzichtig weer buiten gaan sporten

De Hattemse jeugd kan vanaf woensdag 29 april weer voorzichtig aan gaan sporten. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter afstandsregel niet. Voor de jongeren van 13 tot en met 17 geldt deze regel wél, en dat betekent voor deze groep dat een wedstrijdje spelen er nog niet in zit.

SV Hatto Heim
De Hattemse voetbal- en hockeyvereniging hebben half maart de sportaccommodaties gesloten. “In het begin merkten we dat er jongens waren die wel op de sportvelden kwamen”, vertelde Henk Bultman, voorzitter van sv Hattem Heim in het radioprogramma Hattem Actueel. “Ze missen het spel en de omgang met leeftijdsgenoten. De jongens en meisjes staan dan ook te popelen om weer naar het sportpark te gaan.”
Alle informatie van SV Hatto Heim over de aangepaste jeugdtrainingen is hier te lezen.

vv Hattem
Het bestuur van vv Hattem zal in eerste instantie de trainingen weer gaan starten voor deze leeftijdscategorieën en activiteiten:

  • mini’s / JO7 en de JO8 t/m JO11
  • JO13 / JO15 / JO17 / JO19
  • en voor de voetbalschool, voor zover de deelnemers niet ouder zijn dan 12 jaar

Hattemse Hockeyclub
Bij Hockeyclub HMC zijn ze er ook klaar voor. Voor de jeugd tot 12 jaar (Kabouters, F, E en D-jeugd) is het vanaf 28 april weer de mogelijk om te gaan trainen. Voor de oudere jeugdteams tot en met de A-leeftijd worden – in beperktere mate – ook weer trainingsmogelijkheden opgezet, maar wel met anderhalve meter afstand. ‘In beide gevallen blijft het belangrijk de richtlijnen van het RIVM nauw op te volgen,’ staat op de website van de vereniging te lezen. Het bestuur heeft de intentie uitgesproken om vanaf volgende week weer te starten met de trainingen voor de jongste jeugd en de D.

De trainingen voor de C-B-A jeugd vereisen iets meer voorbereiding vanwege de restricties die hier bij komen kijken. De vereniging hoopt deze vanaf 4 mei weer op te starten. De bedoeling is om alle trainingen ook door te laten gaan in de meivakantie.

Regie bij de gemeente
De regie voor de regels en mogelijkheden voor het sporten ligt bij de gemeente.

  • er mag alleen in georganiseerd verband op de sportparken en schoolpleinen in de open lucht gesport worden;
  • sportertjes tot en met 12 jaar mogen in teamverband sporten en voor hen geldt de 1,5 meter richtlijn niet;
  • jongeren tussen 13 en tot en met 17 jaar moeten 1,5 meter afstand bewaren;
  • de kantines van de verenigingen blijven gesloten;
  • de sanitaire voorzieningen zijn ook gesloten en na de training kan er niet op het sportpark gedoucht worden;
  • ouders mogen niet langs het speelveld staan;
  • de 1,5 meter afstand geldt niet alleen op het sportveld voor de jongeren, maar voor iedereen vanaf 13 jaar op het gehele sportpark. Dit betekent dat de verenigingen hiermee rekening moeten houden voor en na de trainingen en de wisseling van sporters.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in