Lintje voor Gerda Bos en Huig Florusbosch

Mevrouw Gerda Bos-Brouwer en de heer Huig Florusbosch zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de traditionele lintjesregen reikte burgemeester Jan Willem Wiggers donderdagmorgen de bij de onderscheiding behorende versierselen uit in het Stadhuis.

Gerda Bos-Brouwer (1932) is sinds 1966 bezoekmedewerkster van de Hervormde Gemeente Hattem en is lange tijd ook actief geweest als bestuurslid. Vanaf 1984 is zij actief als medewerkster in de Wereldwinkel in Hattem waarin zij jongeren heeft voorgelicht over Fair Trade en over verschillende bevolkingsgroepen in de wereld.

Daarnaast is zij in de periode 1985 tot 2000 docente geweest bij het Rode Kruis, zodat jongeren het jeugd-Rode Kruis diploma konden behalen.

Huig Florusbosch (1937) is actief op vele terreinen. Zo begeleidt hij sinds 2007 de filosofische kring in Hattem en is hij bestuurslid van het filosofisch café in Zwolle. Vanaf 2001 is hij vrijwilliger bij windkorenmolen ‘de Fortuin’ in Hattem.

In 2005 is hij zowel begonnen als bestuurslid en vrijwilliger bij de Hattemse afdeling van de Zonnebloem en als vrijwilliger bij de maaltijdvoorziening aan huis. Ook is hij in de periode 1979 tot 1989 docent en examinator geweest bij de vereniging Oranje Kruis in Hattem.

Foto: Elly v/d Wetering