sv Hatto-Heim pakt met veel strijd naar verdiende 3 punten tegen FC Horst

Op een zeer winderige en nat sportpark ’t Achterveen pakte sv Hatto-Heim gisteren drie belangrijke punten tegen FC Horst. De meeste toeschouwers gingen vooraf eigenlijk uit van een gelijkspel, maar Noah Brommer liet in de 89e minuut het ’t Achterveen trillen op z’n grondvesten met een daverende en verdiende 1-0.

Het wedstrijdverslag
Gisteren speelde sv Hatto-Heim zijn achttiende wedstrijd, op bezoek kwam FC Horst uit Ermelo. Dat er wat op het spel stond voor beide teams was vanaf het begin af aan goed te merken. Er was veel strijd van beide kanten en het was aantrekkelijk wedstrijd om naar te kijken. sv Hatto-Heim begon voortvarend een goede voorzet van Bram Neuteboom maar daar kwam Robin van der Ziel net niet bij om gevaarlijk te worden. Een paar minuten later was het weer Bram die recht op de keeper afging, maar doelman Tim Crama van FC Horst redde knap. Twan van Rijssen en Elnathan van Dijk probeerden te scoren van afstand maar die ballen gingen hoog over het doel. Het spel speelde zich veel af op het middenveld en de ballen waren soms ook slecht onder controle te krijgen door de harde wind die dwars over het veld waaide. FC Horst hanteerde vaak de lange bal, omdat de geel/blauwen veel druk zetten op de bal. Een tegenvaller voor Hatto-Heim in de 35e minuut, aanvoerder Michel Koridon moest met een voetblessure het veld verlaten. Tijmen Neuteboom viel in en deed het ook erg goed in de verdediging deze wedstrijd. Na ruim 40 minuten speeltijd was daar de eerste grote kans voor de oranjehemden. Melle van Scherpenzeel zag zijn schot voorlangs gaan en er was geen medespeler in de buurt om het af te maken. Hierna nog een kans voor Twan van Rijssen, ook hij zag de bal voorlangs gaan. Net voor de rust nog een schot van Thijn van Wijk van Horst maar zijn inzet was een prooi voor Jorick Mensink.

Tweede helft en einde

In de tweede helft was het Hatto-Heim die nog meer druk zette op de bal en FC Horst naar achteren drukte. Het was wel opletten geblazen op de uitvallen van de oranje brigade uit Ermelo. Robin van der Ziel ging over rechts twee man voorbij en zijn voorzet was net te scherp voor Bram Neuteboom om te scoren. Dat beide ploegen wilden winnen kwam in het tweede gedeelte wel naar boven, de duels werden wat feller en de bal ging over en weer in een open wedstrijd. Een kwartier voor het einde was het de goed spelende Jesse Winkelaar die een actie inzette vlak voor de 16 meter. Winkelaar ging een paar spelers voorbij en werd van achteren aan zijn shirt getrokken, scheidsrechter Willems gaf eerst voordeel maar uit dat voordeel kwam niets uit. Speler Christian Schoonhoven van FC Horst was de boosdoener en hij kon vertrekken met rood omdat Jesse Winkelaar als doorgebroken beoordeeld werd door de scheidsrechter. De vrije trap van Tijmen Neuteboom werd nog net veranderd van richting en de bal schoot net langs de verkeerde kant van de paal. De regen komt met bakken uit de lucht en de stadionlampen gingen aan voor het slot van de wedstrijd. Maar dan als iedereen denkt dat de wedstrijd met een brilstand zal eindigen was het Jesse die na een goede actie een voorzet geeft op de goed ingevallen Noah Brommer die de bal onder zware druk het doel ingekopt. ’t Achterveen trilde op z’n grondvesten en daar was dan eindelijk het verlossende doelpunt. Scheidsrechter André Willems uit Zeewolde floot in de 94e minuut voor het einde en Hatto-Heim kon drie belangrijke punten bijschrijven. Volgende week wederom een zware wedstrijd. Dit keer uit, naar vv Hierden. Zij staan op dit moment op de eerste plaats.