Bibliotheek Hattem start met AfhaalBieb

Bij de Bieb in Hattem kun je op afspraak boeken of dvd’s halen. Ook bij andere vestigingen van Bibliotheek Noord-Veluwe is er nu de mogelijkheid om een verrassingstasje te halen bij de AfhaalBieb.

Directeur Hetty van de Weg heeft met haar team gezocht naar een manier om de leners ondanks de sluiting vanwege het coronavirus toch van boeken te voorzien: “We leven in een verwarrende tijd en er komt veel op mensen af. Boeken kunnen een rol spelen bij het gevoel van welzijn van de inwoners. Om even de zinnen te verzetten, voor wat ontspanning en voor mensen die nu veel alleen zitten”.

Reacties
Afgelopen week is er getest met de Afhaal Bieb. En het werkt, merkte Hetty van de Weg “De reacties van de bezoekers zijn echt een aansporing voor ons om door te gaan. De leden zijn zo blij dat ze weer kunnen lezen, nu merk je echt het belang van de Bibliotheek voor de samenleving!”.

Verrassingstasje
Als jij lid bent van de bieb kun je tijdens vaste AfhaalBieb-tijden naar de vestiging in Elburg, Epe, Hattem, Wapenveld of Oldebroek komen om een vooraf gereserveerd verrassingstasje op te halen.

Bij het aanvragen van een verrassingstasje kun je een voorkeursgenre aangeven of, voor jeugdleden, de leeftijdsgroep. Aanmelden kan per mail, telefoon of website, waarna je een bevestiging krijgen van het afhaalmoment en de locatie.

In de bibliotheek wordt jouw keuzepakket klaargezet. Je komt op het afgesproken moment naar de Bieb en krijg je op vertoon van jouw bibliotheekpas het pakket mee.

Aanvragen doe je zo
Ook een pakket aanvragen? Dat kan van maandag tot en met vrijdag telefonisch tussen 10 en 14 uur via 0578-612113, per mail via epe@bibliotheeknoordveluwe.nl of via de webshop op bibliotheeknoord-veluwe.nl.
Het telefoonnummer en/of mailadres kan ook gebruikt worden voor andere vragen. Bijvoorbeeld vragen over de digitale mogelijkheden, zoals e-books, LuisterBieb of Yoleo.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in