Bomen gekapt voor aanleg rotonde Hilsdijk – Zuiderzeestraatweg

De gemeente Hattem heeft de bomen op het kruispunt Hilsdijk / Zuiderzeestraatweg / Oostersedijk gekapt. Dat was nodig als voorbereiding op het aanleggen van een rotonde op dat kruispunt. Dit najaar wordt de rotonde aangelegd en tegelijkertijd groot onderhoud uitgevoerd aan de Zuiderzeestraatweg tussen de IJsselbrug en de Duurzaamheidstraat.

Waarom nu al gekapt?
Binnenkort begint het broedseizoen en gaan de vogels een nest bouwen. Om te voorkomen dat de werkzaamheden moeten worden uitgesteld vanwege vogels, of andere dieren die de bomen als huis gebruiken, zijn de bomen nu al gekapt. Na de aanleg van de rotonde wordt bekeken hoe en waar nieuwe bomen worden geplanten in de buurt van de rotonde.

Afsluiting in het najaar
In het najaar moet de Zuiderzeestraatweg een aantal maanden (gedeeltelijk) worden afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de rotonde en de Zuiderzeestraatweg. Automobilisten en fietsers zullen hier de nodige overlast van hebben. In overleg met de aannemer wordt geprobeerd de werkzaamheden zo te plannen en uit te voeren dat de overlast zo kort en beperkt mogelijk is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in