Volleybalmannen HVV pijnigen nummer 3

HVV heeft afgelopen uitstekende zaken gedaan door Renswouw –dat de 3e plek in de tussenstand bezet– in De Marke met 3-2 te verslaan. Niet alleen de uitslag, maar ook de manier waarop de wedstrijd werd gewonnen, mag één van de beste prestaties van de Hattemse volleybalheren van dit seizoen worden genoemd.

Het verhaal achter Renswouw is simpel samen te vatten tot één naam: Paul van Roomen, voormalig diagonaalspeler van SSS Barneveld in de Nederlandse Eredivisie. Van Roomen vertoont zijn kunsten nu in Renswouw, maar lijkt nog niet veel van zijn aanvalskracht verloren. Als het er echt op aankomt, krijgt hij – van overigens een prima spelverdeler – de set-ups op alle posities aangespeeld, in het voor- en achterveld. En met een scoringspercentage van om en nabij de 90% is hij dan meer dan een effectief en efficiënt wapen om een set of wedstrijd te doen kantelen of beslissen.

In de 1e set kon HVV nog geen antwoord vinden op dit Paul-probleem. De kansjes die langskwamen, werden bovendien onvoldoende verzilverd. 15-25 was het gevolg.

Met enkele aanpassingen in de opstelling in set 2 kregen de Hattemers steeds meer grip op de tegenstander. De servicedruk ging omhoog en ook verdedigend én aanvallend kwam HVV steeds beter voor de dag. De set ging weliswaar weer naar Renswouw – 22-25 – maar dat er voor HVV méér in het vat zou kunnen zitten dan strijden voor de eer, was inmiddels wel duidelijk geworden.

Het lukte HVV in de 3e set om nog een tandje bij te schakelen en de duimschroeven bij Renswouw verder aan te draaien. De Paul-kwestie bleef een groot obstakel maar niet meer onoverkomelijk. Het was vooral Arnoud Mensink, de tweelingbroer van de voor langere tijd naar het buitenland vertrokken Arnold, die de Hattemers op sleeptouw nam en het team naar 25-22 leidde.

In set 4 trok HVV vol door. Bijna alles lukte nu ook en de opponent leek het spoor echt bijster; 25-15 was het overtuigende resultaat en Renswouw leek rijp voor de slacht in de beslissende 5e set. Ook hierin knalde HVV uit de startblokken. Tot overmaat van ramp liep Van Roomen bij de stand 6-3 een flinke enkelblessure op, waardoor hij voor de rest van het seizoen uitgeschakeld lijkt. Renswouw was daarmee vleugellam, maar het had er alle schijn van dat de eindstand van 15-10 niet veel anders zou zijn geweest.

Een 3-2-overwinning op de nummer 3, na ook nog eens 0-2 te hebben achter gestaan. Een daverende verrassing in één van de beste vertoningen van HVV van dit seizoen.

Berends & Slump HVV ligt daarmee nog beter op koers voor behoud van de plek in de 1e klasse. Helemaal nu de nr 11 Langhenkel HEC uit Heerde met 4-0 aan de broek kreeg in Woudenberg en nr 10 HVV nu 9 punten voorsprong heeft genomen met nog 3 wedstrijden te spelen.n).

Daarbij komt dat de eerstvolgende thuiswedstrijd –en tevens de laatste wedstrijd van dit seizoen in De Marke – op 10 april om 20.30 uur wordt gespeeld tégen Langhenkel HEC. Alle reden dus om jouw stadsgenoten te komen aanmoedigen!