Molenaars gastvrij op Noord-IJsselse Molendag

Op Tweede Paasdag) zullen negen molens ‘opgezeild’ worden en de deuren voor iedereen open zetten. Het publiek is welkom van 10.00 tot 17.00 uur en kan enthousiaste verhalen verwachten van de molenaars over ‘hun’ molen.

De Regionale Molendag werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was toen een groot succes. De organisatie is in handen van Robin van Katwijk van molen de Vlijt in Wapenveld en Jaïr van den Broek van molen De Hoop in Oldebroek.

Aanleiding was de wens van molenaars elders in het land om eens kennis te maken met de molens in deze regio. Maar tot verrassing van de molenaars kwam ook het publiek in grote getale de molens bezoeken. Het gaat om molen De Hoop in Oldebroek, molen de Valk in Zalk, d’Olde Zwarver in Kampen, molen de Fortuin in Hattem, de Wielewaal en molen de Vlijt in Wapenveld, molen de Vlijt in Marle, de mölle van Bats in Veessen en molen Werklust in Oene.

Verschillende molens verkopen hun producten en bij voldoende wind wordt er uiteraard gemalen. Meer informatie over de deelnemende molens en de activiteiten is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl