Hospice Hattem wordt officieel geopend

Op vrijdag 1 maart wordt Hospice Hattem officieel geopend. Het Hospice is gesitueerd in een aanleunwoning van De Bongerd, aan de Van Galenstraat 14.

De opening van het Hospice wordt op een drietal momenten gehouden. Op 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur worden alle bewoners van De Bongerd uitgenodigd voor koffie met gebak en om het appartement te bezichtigen.

Genodigden
Diezelfde dag is van 15.00 tot 18.00 uur de officiële opening voor genodigden. “We hebben zo ontzettend veel steun gehad vanuit Hattem, van zowel particulieren als bedrijven, dat was echt hartverwarmend”, vertelt voorzitter Gerdien Pastink.

Open huis
Op zaterdag 2 maart, van 10.00 tot 12.00 uur, kan iedereen die dat wil tijdens het open huis het appartement komen bekijken. “Iedereen is hier dan van harte welkom”, nodigt Pastink uit.

Vrijwilligers gezocht
Het Hospice zoekt nog een aantal vrijwilligers, waaronder een penningmeester. Contact hierover kan worden opgenomen via info@hospicehattem.nl.


Een hospice, ook hospitium genoemd, is een instelling met een huiselijke sfeer die zich in terminale zorg heeft gespecialiseerd. Doel van de hospicezorg is de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden of te krijgen in de laatste periode van het leven.

Ongeneeslijk zieken kunnen hier als gast tot aan hun overlijden worden verzorgd. Reden hiervoor kan zijn dat hun naasten thuis – de mantelzorg – overbelast raakt. Ook wel als er meerdere belemmeringen optreden waardoor men het zelf niet meer prettig vindt om thuis te blijven. Door de huiselijke sfeer wordt een hospice beter ervaren dan een ziekenhuisomgeving, terwijl er toch voldoende verpleegkundig personeel aanwezig is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in