Marie Lupé Stapper, nr 2 lijst PvdA

Opgegroeid in een echt PvdA-gezin. Ok, er werd weinig gesproken over politiek, maar het was belangrijk dat er gestemd werd en het was ook duidelijk waarop gestemd werd. En zo werd ik ook opgevoed. Iedereen doet ertoe en verdient een eerlijke kans. De A van arbeid stond ook centraal in het gezin. Je werkte voor de kost, of in mijn geval: eerst nog voor een mooie paar schoenen. Een gezonde dosis werkethos noem ik het. En dat allemaal in of in de nabijheid van je woonplaats. Maar ook het zorgen voor elkaar was bij ons belangrijk. En dan hadden wij nog het geluk dat mijn ouders een betaalbare woning huurden van -nu- Triada.

Over mijn jeugd heb ik wat dat betreft niets te klagen. Mijn ouders hadden het niet breed, dat besefte ik later, maar ik ben nooit wat tekort gekomen.

Dit is iets wat ik de kinderen van nu ook gun. Een veilig gezin waar ze in opgroeien, en dan later zelf wonen in een betaalbare huur- of koopwoning op bijvoorbeeld ’t Veen, wat dan een volwaardige wijk is, met de vestiging van de 3e supermarkt.

En uiteraard zal het dan mooi zijn als deze kinderen een baan in Hattem kunnen vinden op wellicht het H2O? Want laten we wel wezen, Hattem is een mooie stad om te wonen, werken en recreëren. H2O is een prachtig bedrijventerrein waar veel potentie in zit, maar helaas amper gevuld is. Ik pleit er dan ook voor dat alle betrokken partijen een actievere rol aannemen en niet in regels maar in oplossingen denken met betrekking tot potentiële kandidaten.

Ook het werk voor mensen met een arbeidsbeperking is belangrijk. Met het bedrijfsleven hierover in gesprek blijven is belangrijk, want wat is het fijn als dit binnen de gemeentegrenzen van Hattem kan. Voor elkaar, met elkaar!

Maar Hattem moet ook weer een verkeersveiliger stad worden. Want hoewel eindelijk het Gemeentelijke Verkeers en Vervoersplan op 5 maart in de gemeenteraad in stemming wordt gebracht, moet hier ook nog een uitvoering aan gegeven worden. Wij gaan erop toe zien dat dit zo spoedig mogelijk gebeurt zodat de verkeersveiligheid weer toeneemt, maar bijvoorbeeld ook dat de marktplein weer begaanbaar wordt.

@Marie-Lupe Stapper, nr 2 lijst PvdA