HGH goed op weg naar Oost Nederlandse Kampioenschappen

De acrogymnasten van Hanze Gym Hattem hebben de kwalificatiewedstrijden in de E-lijn afgerond. Hanze Gym Hattem heeft hier een uitstekende prestatie neer gezet door maar liefst 4 E-lijn teams af te mogen vaardigen naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK) op 17 maart in Wapenveld.

In de voorrondes hebben de gymnasten al laten zien hard te willen werken en onder verschillende omstandigheden topprestaties te kunnen leveren. Voor de Oost Nederlandse kampioenschappen zijn geplaatst; Iza, Dewy en Kira, met hun stralende oefening veroveren ze elk jurylid. Met een mooie zilveren en een gouden medaille in de voorrondes, gaan ze als 1e de finale in.

Nora en Lenthe hebben eveneens laten zien goed te presteren onder druk. Strakke oefeningen en stabiele elementen typeren dit duo. Met eveneens goud en zilver tijdens de kwalificaties gaan zij vol vertrouwen de ONK in.

Annelie, Merle en Marinde hebben al ervaring van voorgaande jaren, wat naar voren kwam tijdens hun oefeningen. Zelfverzekerd turnden zij zich naar een 3e en een 2e plek in de voorrondes. Hiermee plaatsten zij zich als 3e E-lijn team voor de ONK. Jill, Abbey en Milou hebben het een tijd spannend gehouden. Maar na een mooie 2e kwalificatie wedstrijd met een bronzen medaille, mochten ook zij zich plaatsen voor de ONK.

Mikayla, Tess en Emely hebben 2 goede voorrondes gehad, waar duidelijke progressie zichtbaar was, maar vanwege de strenge selectieprocedures komen zij net niet in aanmerking voor de ONK. Het team van Sham en Janouk moest zich midden in het seizoen aanpassen van een drietal naar een tweetal. Iets wat zij zeer goed hebben gedaan, maar de tijd was te kort om zich goed voor te kunnen bereiden op de wedstrijden. Beide teams staan op de reservelijst voor de ONK.