Andreascantorij daagt jongeren uit: repeteer mee voor 4 mei

Hatttem – Op 4 mei herdenkt Hattem alle slachtoffers van oorlogsgeweld en vredesoperaties in Nederland. Ieder jaar voert een Hattems koor ter gelegenheid daarvan een requiem uit. De Andreascantorij is dit jaar aan de beurt, zij daagt Hattemse jongeren uit om mee te werken aan dit evenement.

Vrijheid van alle generaties
“We verlenen graag onze medewerking aan de herdenking van mensen die gevallen zijn voor vrede en vrijheid. Dat is een groot goed, waar alle generaties dankbaar voor mogen zijn. Als cantorij zijn we goed op sterkte, maar we zouden het mooi vinden wanneer een aantal jongeren zich voor deze gelegenheid wil mengen met de rest van het koor. Zo willen we tot uitdrukking brengen dat gedenken iets van alle generaties mag zijn. En wie weet, smaakt het naar meer.”, aldus een van de leden van het koor.

Niet wat je verwacht
Dirigent Herman Weelink:”Een requiem is een dodenmis. Dat klinkt een beetje neerslachtig, maar de uitvoering die wij gaan zingen is dat bepaald niet. Het requiem van Campra is ook troostvol en klinkt hier en daar zelfs vrolijk. Een stuk vol contrasten en dynamiek dus.
Het is absoluut geen makkelijke popmuziek, maar we dagen jongeren graag uit om eens kennis te maken met deze muziekstijl. Wie weet, gaat er een wereld voor ze open!”

Ervaring vereist?
Op de vraag of je noten moet kunnen lezen reageert de dirigent als volgt:”Het is natuurlijk makkelijk als je dat kunt, maar voor de mensen die dat moeilijk vinden, hebben we geluidsopnamen van de verschillende partijen beschikbaar. Het belangrijkste is dat je wekelijks kunt meerepeteren. Dan merk je hoe jouw partij mixt met die van de anderen. Het is altijd weer een mooie ervaring wanneer je als zanger merkt hoe de muzikale puzzelstukjes in elkaar passen.”

De Andreascantorij
De Andreascantorij is een gemengd koor met een kleine veertig jonge en oudere leden dat zich vooral richt op kerkmuziek. Het heeft jaarlijks ongeveer drie uitvoeringen, waaronder traditionele Choral Evensongs en met kerst een Festival of Lessons and Carols. De cantorij verleent af en toe haar medewerking aan kerkdiensten van de protestantse kerk in Hattem.

Mee-repeteren?
Wie mee wil repeteren om 4 mei een extra accent te geven met dit requiem is deze (26 januari) en komende weken welkom bij de donderdagse repetities, telkens om 19:45 in de Hattemse Andreaskerk. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar secretariaatandreascantorij@gmail.com of neem even contact op met het secretariaat via 038-4443469.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in