Een nieuwe telefoon kiezen, zo is het simpel

Een heerlijk maar voor sommige ook stressvol moment. Het kiezen van een nieuw telefoon al dan niet met een abonnement, menigeen krijgt er keuzestress van. Met onze tips kun je snel zien wat voor jou belangrijk is en daarmee de beste deal scoren.

Inmiddels zijn er heel veel verschillende merken smartphones op de markt en nog heel veel meer verschillende modellen. Wat is dan wel of niet belangrijk en kies je wel of geen internet of ga je voor een internet combinatie bellen en je tv? In het land van door de telefoonaanbiedingen de telefoons niet meer zien, helpen wij je de juiste weg te bewandelen.

Leeftijd speelt wel degelijk een rol
Hoe oud je bent, speelt in de keuze van je telefoon zeker een rol. Dat komt omdat jongeren anderen wensen hebben dan ouderen. Ook of je de telefoon zakelijk of privé gebruikt, speelt mee in de keuze. Wat voor iedereen hetzelfde is, is dat de smartphone het laatste jaar een nog grotere rol is gaan spelen. Voor de ouderen om in contact te blijven met kinderen en kleinkinderen (gebruikte je de telefoon eerst alleen voor bellen, ben je nu wel erg blij met FaceTime) en voor de jongeren om nog vaker even met elkaar te kunnen sparren, grappige filmpjes uit te kunnen wisselen en actief te blijven op social media.

Hoe ga je kiezen?
Het kan zijn dat je nu al weet welk merk of misschien zelfs welke type telefoon je wil. Maar de kans ik veel groter dat je nog geen enkel idee hebt. Zo’n 80 tot 90% vindt een nieuwe telefoon kiezen moeilijk. Vooraf een wensenlijstje maken, is daarom handig.

De keuze tussen iOs of Android
De telefoonwereld is eigenlijk verdeeld in twee groepen; de iPhone fans (iOs gebruikers) en de Android aanhangers. Kies je iOs dan kies je qua telefoon eigenlijk direct voor een van de iPhone types. Kies je Android dan is er een keuze uit meerdere merken, zoals onder andere Samsung, Huawei en HTC over. Heb je al een iPad of andere Apple apparatuur, dan kun kiezen voor een iPhone fijn zijn omdat je dan snel foto’s of andere data kunt uitwisselen.

Batterij, camera en processor
Maak je veel foto’s, dan kan het type camera voor jou doorslaggevend zijn. Hetzelfde geld voor de batterij. Je gebruik bepaald in combinatie met de batterijcapaciteit hoe lang je gebruik kunt maken van je telefoon zonder deze op te laden. Gebruik je je telefoon vooral om te bellen, dan hoef je er niet zo op te letten. Maar kijk je vaak filmpjes of luister je de hele dag muziek, dan is een krachtige batterij wel verstandig. Bij de opties wordt meestal een indicatie aangegeven en kun je hierop selecteren.  Hetzelfde geldt voor de processor van je smartphone. Wil je veel tegelijk doen en is geduld niet zo je sterke kant, kies dan een krachtigere processor.

Internet
Wist je dat je met een internet combi deal je telefoon kunt combineren met je internet thuis en als je dat wil ook nog met je tv abonnement?  Door combi’s te maken, krijg je korting en dat kan je veel geld besparen. Slim dus om hier even naar te kijken. Zo ben je overal online en hou je geld over voor andere leuke dingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in