Hatto-Heim dendert door

Zaterdag werd op een koud sportpark de wedstrijd vv Elspeet – sv Hatto-Heim gespeeld. Het deerde Hatto Heim niet. Met 3 punten terug naar huis, daar word je pas warm van.

sv Hatto-Heim kwam goed uit de startblokken. Binnen de twee minuten was er een vrije trap van Laurens Admiraal die eerst nog door keeper van de Steeg werd weggewerkt. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Winand Meilink die zich geen moment bedacht. Zijn schot belandde in het doel: 0-1.

De ploegen waren in het verdere verloop aan elkaar gewaagd, van beide kanten veel balverlies en er waren kleine plaagstootjes richting de keepers. Elspeet werd via Dijkgraaf één keer gevaarlijk, zijn schot ging voorlangs het doel van Robin van Dijk.

We moesten wachten tot de 40-ste minuut. Een corner van sv Hatto-Heim ging over iedereen heen en kwam aan de overkant bij Laurens Admiraal. Hij kon de bal rustig aannemen en met een bekeken schot in de bovenhoek verraste hij keeper van de Steeg en bracht zo de stand op 0-2.

Nog geen drie minuten later een uitbraak van Joep van Apeldoorn. Hij schoot de bal in de voeten bij Winand Meilink, die op zijn snelheid zijn tegenstander voorbij stoomde en met een mooi schot liet hij keeper Levi van de Steeg kansloos achter: 0-3.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er waren nog een paar kleine kansjes voor sv Hatto-Heim. Voor Elspeet, dat ook wat meer probeerde te voetballen, kwamen er ook wat kansjes voorbij. Maar voor beide keepers leverden die geen problemen op.

Na ruim een uur te hebben gespeeld kreeg Elspeet een vrije trap en die ging via de aanvaller, Chiel Dijkgraaf van Elspeet, het doel in: 1-3. Elspeet maakte haast, want de wedstrijd bij VIOS Vaassen stond hen nog in het geheugen (op gelijke hoogte komen na een 3-2 achterstand). Maar zover kwam het niet. Er volgde nog wel een mooi vrije trap van Elspeet die op de lat belandde, maar voor de rest was het gespeeld.

sv Hatto-Heim speelde de laatste vijftien minuten met tien man en na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Hendriksen uit Dodewaart het wel welletjes en floot hij voor het einde.

sv Hatto-Heim pakte weer die drie belangrijke punten. En na afloop bleek dat de nummer twee, Zwolsche Boys, verloren had met 1-2 van Olympia ’28. Zo staan de geel/blauwen met zeven punten voorsprong goed vast op de eerste plaats.

Zaterdag 1 februari komt DSV ’61 op bezoek op sportpark ’t Achterveen, aanvang 15.00 uur.