“Dromen Vangen” – Humor en zin in de zorg

Afgelopen donderdag was “Dromen Vangen” te zien in MFC de Marke. Op initiatief van de gemeente Hattem, de Stichting Welzijn Hattem en Samen Ouder Worden verzorgde Theater à la Carte een boeiende voorstelling. Vele Hattemers genoten van een goed verzorgd middagje uit met een diepere bedoeling.

Lachen en denken
Met hun productie “Dromen Vangen” wilde à la Carte het publiek amuseren en aan het denken zetten. “Wat zou er gebeuren wanneer we vanuit gezondheid denken in plaats vanuit ziekte ?” was de centrale vraag. Door middel van korte, humoristische sketches én door interactie met de zaal werd een antwoord gezocht op die vraag. Spelers Liesbeth Rood, Rob te Linden en Welmoed de Graaf lieten het publiek onder meer smakelijk lachen met een scène die pijnlijk duidelijk maakte dat rugpijn soms héél onverwachte oorzaken kan hebben. Aan zorgverleners dus de taak om niet meteen te masseren, maar eerst eens goed te luisteren.

Interactie
Het publiek, dat voor een groot deel bestond uit vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers van SWH en gemeente Hattem toonde veel tekenen van herkenning. Op de vraag van “anchor lady” Welmoed de Graaf wat er in Hattem nog geregeld zou moeten worden om meer vanuit gezondheid te denken, reageerde het publiek nog aarzelend. Maar na een dansje met de aanwezigen kwamen de tongen en de creativiteit beter los.

Echo?
Na afloop van de voorstelling werd er bij een drankje nog lang nagepraat door de aanwezigen. Al met al een geslaagde middag waarvan de echo hopelijk nog lang doorklinkt in zorg en Hattemse burgerinitiatieven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in