Zet jij ‘m ook aan in het donker?

Iedereen weet dat in het donker fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Daarom bezocht wethouder Auke Schipper woensdagochtend groep 8 van GBS de Zaaier en deelde daar fietsverlichting uit. “De gemeente Hattem levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen.”

Veel jongeren niet goed zichtbaar in het donker
Het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Oorzaken zijn vooral het vergeten van de verlichting en gemakzucht. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter.

“Dit jaar is de doelgroep groep 8. Deze jongeren gaan het volgende schooljaar op de fiets naar Zwolle en het is daarom van belang dat zij zich bewust worden van het belang van goede fietsverlichting. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee, “vertelt wethouder Auke Schipper.

‘AAN in het donker’
Dat is het motto van de fietsverlichtingscampagne 2020. Want met goed werkende fietsverlichting neemt het risico op een fietsongeluk met 20% af.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in