Handhavingsdag horecabedrijven levert positief plaatje op in Heerde, Hattem en Oldebroek

Horecabedrijven hebben over het algemeen hun zaken goed voor elkaar als het gaat om het naleven van wetten en regels. Dat blijkt uit een steekproef die afgelopen week in Heerde, Hattem en Oldebroek werd gehouden. Deze gezamenlijke actie was niet aangekondigd en werd gehouden tijdens de Gelderse Handhavingsweek.

De controles werden uitgevoerd door toezichthouders van de Omgevingsdienst Noord-Veluwe, de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, toezichthouders milieu en bouw van de gemeenten en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Ze controleerden op de gebieden milieu, brandveiligheid en drank en horeca.

Kijkje in elkaars keuken
Er werden vijftien bedrijven onder de loep genomen, voornamelijk horecabedrijven en een aantal bedrijfsverzamelgebouwen. Enkele controles geven aanleiding tot een vervolg, bijvoorbeeld maatregelen op het gebied van de brandveiligheid, de controle van koelinstallaties en het doen van een melding Activiteitenbesluit, een melding die een bedrijf moet doen wanneer het milieu belast wordt door de bedrijfsactiviteiten. Maar bij het merendeel van de bedrijven was alles in orde. Voor de toezichthouders was het leerzaam om met elkaar op pad te gaan en een kijkje te nemen in elkaars keuken. De twee doelen van deze handhavingsdag waren uitwisseling van kennis en expertise plus het uitvoeren van de controles.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in