sv Hatto-Heim maatje te klein voor Batavia’90

Op de eerste speeldag is Hatto-Heim tegen een nederlaag aangelopen tegen Batavia ’90 uit Lelystad. De mannen van Marcel van Walderveen waren simpelweg een maatje te klein voor de tegenstander. Door twee treffers van aanvoerder Guido Pauw werd het 0-2.

De Lelystadse formatie opende sterk en zette Hatto-Heim direct onder druk, waardoor het voor de geel-blauwen vooral een kwestie van tegenhouden was. Met enkele goede reddingen wist Jorick Mensink zijn doel tot halverwege de eerste helft schoon te houden, totdat Guido Pauw met een goede kopbal de doelman kansloos liet.

Na iets meer dan een half uur spelen zette Hatto-Heim een goede aanval in met Noah Brommer en Robin van der Ziel. Rowan Mensink en Michel Koridon zaten dicht bij een treffer, maar de uitstekende doelman van Batavia’90 hield ze allebei tegen.

Na rust veranderde er weinig aan het speelbeeld. De bezoekers waren duidelijk beter.  Dit leidde in de 60e minuut tot de 0-2 van weer Pauw, die 1-op-1 met Jorick Mensink raak schoot. Kort hierna had Gerben van de Worp een mooie kans, maar hij schoot net over. Hierna hobbelde de wedstrijd rustig naar het einde. Koridon was nog wel dicht bij de aansluitingstreffer en de gasten schoten in kansrijke positie hoog over.

Zaterdag wacht Hatto-Heim de uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle.