Prima competitiestart voor V.V.Hattem

Vooraf bestonden er vraagtekens over hoe de vernieuwde selectie van trainer Oosterhaar zich zou meten met de tegenstanders in de competitie. In de eerste wedstrijd heeft het team laten zien dat het uit het goede hout gesneden is. Gezegd moet worden dat de tegenstander nog niet echt klaar leek voor de competitiestart en de geel-blauwen wisten met geconcentreerd spel en de juiste instelling duidelijk het verschil te maken.

Thuisclub Zwolsche Boys lijkt in de beginfase met bravoure het verschil te willen maken, maar daar is binnen 10 minuten al niets meer van terug te vinden. Kevin Veger weet dan Hattem op voorsprong te brengen na een gerichte kopbal van Felix Besseler.

Hierna controleert Hattem de wedstrijd en beperkt de thuisclub zich tot verdedigen. Na een kwartier is het dan al bijna 0-2: vanuit een hoekschop van Jort Steenman verrast Kevin Veger doelman Jager met een simpele intikker in de korte hoek.
Kevin Veger heeft er zin in en weet 3 minuten later zijn derde te maken waarmee hij een glaszuivere hattrick kan aantekenen. Wesley van Winsum brengt hem met een prima omhaal in vrije positie voor de Boys-doelman die geen kans heeft op de uitstekende afronding van Kevin. Kort daarna is het Wesley van Winsum zelf die na een prima voorzet van Rick Dalhuisen op Felix Besseler door laatstgenoemde in de gelegenheid wordt gesteld het vrije net te vinden.

Na rust heeft Zwolsche Boys niets meer te verliezen, de Hattemer verdediging geeft echter niets weg en na een wisseling van spelers brengt Wesley van Winsum de stand op 0-5.

Hattem is fitter en dat is duidelijk te zien in het laatste kwart van de wedstrijd. Uiteindelijk is het Felix Noordberger die de eindstand op 0-6 brengt.

Uiteraard een mooi resultaat van Hattem bij de start van de competitie. Een prima wedstrijd die goed vertrouwen geeft voor de volgende.

Komende zaterdag speelt Hattem de eerste thuiswedstrijd van de competitie waarin VHK uit Sint Jansklooster de tegenstander zal zijn.