Najaarsconcert D.E.V.

Vrijdagavond 5 oktober geeft christelijk mannenkoor D.E.V. het Najaarsconcert geven in de Grote- of Andreaskerk. Een kerk die zich bijzonder leent voor het mooi samengestelde programma met fraaie mannenkoorwerken. D.E.V. heeft zich verzekerd van twee bekende musici te weten André van Vliet- orgel/piano en Myrthe van Hulst – cello.

André van Vliet (1969 ) is inmiddels één van de vaste medewerkers aan concerten van het koor. Op  9 jarige leeftijd begeleidde hij al kerkdiensten in zijn  woonplaats en studeerde af op het Utrechts conservatorium bij o.m. Nico van de Hoeven in 1991. De vele concerten in binnen- en buitenland alsook de vele CD’s met o.m. werken van Bach, Mendelssohn, Guilmant, Widor e.a. zijn bijna niet mer te tellen. Als dirigent is hij verbonden aan een aantal koren en sinds kort ook als muzikaal adviseur en organist bij de Johannus orgelbouw in Ede.

Myrthe van Hulst ( 1981) begon op 8-jarige leeftijd met cellolessen aan de muziekschool van Hardenberg. Na enkele jaren privéles volgde ze de vooropleiding aan het conservatorium van Zwolle waar ze les kreeg van Maria Hol en Ran Varon. Daar vervolgde ze haar studie cello met als hoofdvakdocent Ran Varon.Tijdens haar studie volgde ze masterclasses van Marcio Carneiro e.a. In 2004 is Myrthe succesvol afgestudeerd. Naast haar cellostudie is Myrthe actief in het lesgeven. Ze is als cellodocente verbonden aan Markant, centrum voor kunsteducatie te Apeldoorn. Ook heeft ze een privépraktijk in Deventer.Myrthe heeft in verschillende orkesten en in vele ensembles gespeeld. Momenteel treedt ze op metTrio Incantesimo (fluit, piano en cello). Daarnaast is ze celliste in het Hineni Symphony Orchestra. Verder heeft ze haar medewerking verleend aan vele cd-, dvd- en televisie-opnames.

Het koor zingt het ‘Halleluja’ van L.von Beethoven – ‘Nôtre Père’ van M.Duruflé in een bewerking van Karel Rouw – “God, so loved the world’ naar  Johannes 3 van John Stainer,maar ook een mooi blok psalmen. Psalm 84 in een Anglicaanse zetting, psalm 121 met een Antifoon en Doxolgie van Bert Duijst en een mooie bewerking van psalm 105.

André zal op het grote orgel uitvoeren het werk ‘Sinfonia’  uit Cantate 35 “Geist und Seele wird verwirret” van J.S.Bach. Myrthe speelt met pianobegeleiding ‘Sicilienne’ van Gabriel Fauré. De algehele muzikale leiding is in handen van Edwin Velvis, die deze avond zijn eerst grote concert geeft met het koor.

Het concert begint om 20.00 uur – de kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten € 8,00 in de voorverkoop bij de leden en  Boekwinkel De Fontein in Hattem en Shalom in Wapenveld. ’s Avonds aan de kerk is de prijs € 10,00.

D.E.V. repeteert op woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uuur in De Notenhof aan de Sparrenlaan 3a. Bel voor meer informatie (038) 4441990 of 4442419.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in