Stadsderby met hoofdrol voor de broers Halfwerk

Op 24 augustus stond er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma v.v. Hattem – s.v. Hatto-Heim. De wedstrijd werd gespeeld op veld drie, aangezien de nieuwe grasmat op veld een nog wat tijd nodig heeft om volledig in gebruik genomen te worden. Veel supporters wisten op deze warme, klamme zaterdagmiddag sportpark ’t Achterveen te vinden.
Over de wedstrijd gesproken, er gebeurde niet erg veel. Hatto-Heim kreeg wat kleine kansjes, maar was geen gevaar voor het doel van Alex van Dijk. Daarentegen kwam vv Hattem niet in de buurt van Jorick Mensink. Toch kwam voor rust Hatto-Heim op voorsprong. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Damian Halfwerk en met een bekeken lob verschanste hij doelman van Dijk 0-1.

De tweede helft had hetzelfde beeld als de eerste, maar toch kwam Hattem meer in het spel. Ook hier werd de bal breed gespeeld uit een corner en deze keer was de jongere Jaden Halfwerk de goaltjesdief. Hij schoot de bal beheerst in de linkerhoek buiten bereik van doelman Mensink 1-1.

Vlak voor tijd een mooie aanval van Hatto-Heim. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Dirk Agterhuis en hij bepaalde de eindstand op 1-2.
Een goed leidende scheidsrechter Bert Hoogers floot voor het einde van de wedstrijd.

Er werd deze middag veel gewisseld (23 spelers) want Jan-Peter Jonkman wil graag iedereen aan het werk zien in deze voorbereiding.
Dinsdagavond (20.00 uur) speelt Hatto-Heim een thuiswedstrijd tegen CSV’28 uit Zwolle. Scheidsrechter is dan de heer Erik Geubels.