Spetterplas groot succes

De afgelopen tijd was het in heel Nederland bloedheet. In Hattem werd gemakkelijk de 30 graden overschreden. En toch was de ijsbaan in Hattem open. Schaatsen kon je er uiteraard niet, maar coördinator Evert van Olst zag nieuwe mogelijkheden voor deze ijsbaan in tijden van klimaatverandering.

Nieuwe mogelijkheden met de aanwezige voorzieningen
Een ijsbaan die bijna altijd dicht is, dat is natuurlijk zonde. Zeker omdat er op het terrein flink geïnvesteerd is in de nodige voorzieningen.

En toen ging er bij Evert een lichtje branden. Want de voorzieningen die nodig zijn voor een ijsbaan, komen grotendeels overeen met wat je nodig hebt voor een zwemplas en een stadsstrand. En dat is iets waar al lang vraag naar was in deze omgeving.
De ijsvereniging zag de nieuwe mogelijkheden en laat nu als de temperatuur boven de 20 graden is, 25 centimeter grondwater in een kuil lopen. Daardoor is de ijsbaan nu de perfecte plek voor uren waterpret voor kleine en grote kinderen. Luchtbedjes, wit zand en parasols maken het helemaal af. De 1000ste bezoeker werd inmiddels begroet.

Nu nog gratis…
Omdat dit het eerste jaar is, kun je de spetterplas in Hattem nu nog gratis bezoeken. Maar het idee is dat je volgend jaar lid moet worden van de ijsclub om toegang te kunnen krijgen. Kost maar 6 euro per jaar. Goedkoper dan een dagje strand én zo kan de ijsclub blijven bestaan voor als we toch nog getrakteerd worden op een strenge winter. En komt die niet, dan is dat niet zo erg. Evert heeft namelijk de smaak te pakken gekregen. “Daarachter willen we volgend jaar twee beachvolleyvelden maken. En er wordt ook al geskeelerd door de skeelerclub. We willen toe naar een multifunctionele vereniging en eigenlijk willen we ook van de naam ijsbaan af. Dat dekt de lading niet meer. In september gaan we open met een nieuwe naam.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in