Hattemse kinderen leerden in de #biebNoordVeluwe Blue Bots programmeren

De Bibliotheek Noord-Veluwe verzorgt workshops programmeren voor kinderen vanaf 6 jaar. In Hattem volgde gisteren een groep kinderen in de bibliotheek een workshop van de zomerschool. Zij leerden programmeren van Blue Bots; een top activiteit met de combinatie leren & logisch nadenken in verschillende stappen.

Robotjes
‘De Blue Bots zijn leuk,’ zeggen de kinderen, ‘omdat je veel verschillende handelingen moet doen!’ Je stuurt de Blue Bot (= een klein robotje) en hij voert uit wat je hem vraagt/programmeert. Kinderen leren spelenderwijs vooruitdenken.

Zomerschool
Sommige kinderen waren al eerder bij de zomerschool in de bieb bezig met Blue Bots. Vooral het moment dat de kinderen ontdekken dat het werkt, is erg leuk. De kinderen proberen daarna zoveel mogelijk “levels” te halen. Wellicht komen deze enthousiaste kinderen en vele anderen nog eens weer bij een workshop van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Wil je ook leren programmeren van Blue Bots? Dat kan nog in de bibliotheek in Elburg of Epe. Per keer kunnen 10 kinderen deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek https://noord-veluwe.op-shop.nl/?tags=26

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in