Morgen start Schragen Infra aan herinrichting Eijerdijk

Op maandag 26 juni start Schagen Infra aan de herinrichting van de Eijerdijk. Het asfalt en de inrichting van zowel de Eijerdijk als de Dorpsweg zijn aan vervanging toe. Dit zal gebeuren in 3 fases. De eerste fase zal morgen starten en betreft de Eijerdijk en een klein stukje van de verlengde Parklaan (tot voorbij de brandweerkazerne).

Fase 1
In deze eerste fase zal de Eijerdijk dus onder handen genomen worden. Dit duurt tot 6 oktober. De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van (alleen) de bovenste laag asfalt, het opnieuw inrichten van de weg en daarna het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt.

Verdere fases
Nog voordat fase 1 helemaal klaar is, zal de kruising van de Eijerdijk, Dorpsweg en Hollewand worden aangepakt, samen met het stukje wegdek tot vlak voor Het Palet, waar eerder nog een ernstig ongeluk gebeurde. Deze werkzaamheden starten vanaf 25 september en duren naar verwachting tot 20 oktober. Na deze twee fases start op 23 oktober fase 3, die vanaf Het Palet helemaal doorgevoerd wordt naar de kruising met de Vechtstraat, waar eerder ook een herinrichting heeft plaatsgevonden. De werkzaamheden van fase 3 zullen naar verwachting tot 2 februari 2024 duren.

Herinrichting
Bij de herinrichting zal er gekeken worden naar het maken van voetpaden en het vernieuwen van parkeervakken. Ook zullen er groenvakken gemaakt worden. Volgende week komen de ontwerptekeningen beschikbaar.

Op de hoogte blijven
RTV Hattem zal de grotere updates rondom dit traject plaatsen. Wil je op wekelijkse basis op de hoogte blijven? Download dan de Schagen app voor Android of iPhone. Hierin zullen wekelijks updates geplaatst worden, met foto’s.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in