Weet waar het druk is in Gelderland

De provincie Gelderland heeft donderdag de zogenoemde druktemonitor weer online gezet. Recreanten die naar Gelderland komen kunnen via de app of site zien of en hoe druk het ergens is.

Vorige zomer werd de monitor waarop bezoekersdrukte is te zien, bijna een half miljoen keer geraadpleegd. Van de mensen die een uitstapje wilden maken, besloot toen 88 procent om ergens anders naar toe te gaan zodra hun beoogde doel op de druktemonitor oranje of rood kleurde en dus erg druk was.

Oorspronkelijk zou de monitor vanaf 1 juli weer actief worden, maar de provincie heeft de datum naar voren gehaald. De Druktemonitor Gelderland bestrijkt de hele provincie en blijft een jaar lang actief.

Tekst gaat verder na de film.

Drukteradar
De druktemonitor van de provincie is niet de enige plek waar je kan zien hoe druk het in onze provincie is. Ook toerismebureau Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft een drukteradar online gezet.

In de radar van het toerismebureau zijn 200 locaties te vinden, tegen 80 in die van de provincie. Met de kleuren groen, oranje en rood wordt aangegeven hoe druk het ergens in Gelderland is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in