Zelf koeien schilderen in Voerman Museum Hattem

In de expositie ‘Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard’ in het Voerman Museum Hattem spelen koeien de hoofdrol. Naast het werk van Sibyl Heijnen zijn er diverse werken te zien, waarop koeien in de Hoenwaard zijn vastgelegd. Een aantal schilderijen van Jan Voerman senior is daarvan een prachtig voorbeeld.

Zelf aan de slag
Maar misschien wil je zelf wel eens aan de slag om koeien te schilderen en een mooi schilderij te maken. Dat kan nu, want het Voerman Museum Hattem verzorgt op donderdag 11 juli en donderdag 8 augustus een speciale workshop ‘Koeschilderen in het Voerman Museum Hattem’.

De workshop wordt gegeven door kunstschilder René Kiket, zelf een geboren en getogen Hattemer. De aanvang is om 13.30 uur. De deelnemers worden met koffie en een Hattemse lekkernij ontvangen in het Daendelscafé. Na een inleiding over het onderwerp kunnen de cursisten zelf onder begeleiding van René Kinket aan de slag. Het Voerman Museum Hattem zorgt ervoor dat alle benodigde materialen voor het schilderen aanwezig zijn.

Koe mee naar huis
De workshop wordt bij mooi weer buiten gehouden op de sfeervolle binnenplaats van het museum. Is het weer minder gunstig gezind, dan is de workshop in de Zicht op Hattem-zaal. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.30 uur. Uiteraard kan iedereen zijn of haar zelf geschilderde koe mee naar huis nemen.

Inschrijven voor de workshop kan via email bij info@voermanmuseumhattem.nlof telefonisch via 038 444 28 97. De kosten bedragen 48,50 euro per persoon. De workshop gaat door wanneer zich minimaal zes deelnemers hebben gemeld. Grijp deze kans en ontdek de schilder in jezelf. Meld je aan voor een van onze workshops ‘koeschilderen’.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in