ZomerleesBingo bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

Bijna zomervakantie. Luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! Om het lezen extra leuk te maken organiseert de bibliotheek Noord-Veluwe dit jaar ZOMERLEESBINGO. Je hoeft je deze zomer geen seconde te vervelen als je hieraan meedoet.

Bij de bibliotheek kun je een bingokaart ophalen en je kiest zelf uit welke rubriek je het leuk vindt om boeken te lezen. Als je een boek uit hebt krijg je een sticker. Heb je vijf boeken op een rij dan krijg je een cadeautje. Ga snel naar de balie van de bibliotheek en meld je aan.

Allerlei soorten boeken doen mee aan de ZomerleesBingo, ook stripboeken, boeken over dieren en spannende boeken. Je kunt natuurlijk ook e-books lezen via de VakantieBieb of luisteren naar boeken via de LuisterBieb.

Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool kunnen aan de ZomerleesBingo meedoen, van 1 juli t/m 31 augustus 2018. Meedoen is eenvoudig: in de bibliotheek krijg je een bingoformulier met verschillende genres en/of soorten leesboeken. Na het lezen van het boek krijg je een sticker op het formulier. Als je vijf boeken op een rij hebt gelezen (horizontaal/verticaal/diagonaal), is het pasje vol en mag je een cadeautje uitzoeken.

Jezelf tijdens de vakantie verliezen in een boek, is voor veel kinderen pure ontspanning. Maar het is ook nog eens goed voor je om door te lezen tijdens de vakantie. Niveauverschillen tussen kinderen ontstaan namelijk voor een groot deel tijdens de vakantieperiode. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben. Dus behalve dat lezen leuk is, is het ook nog goed voor je!