Unieke prestatie Acro-gymnasten Hanze Gym Hattem: vier podiumplaatsen op het NK Acrobatiek

In het weekend van 23 en 24 juni 2018 vond in Ahoy Rotterdam het grote evenement ‘Fantastic Gymnastics’ plaats. Tijdens dit evenement sloten diverse disciplines, aangesloten bij de KNGU, het wedstrijdseizoen af. Voor vele betekende dit de laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij de nationale titels verdeeld zouden worden. Wie mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen?

Hanze Gym Hattem werd tijdens dit evenement vertegenwoordigd door 10 acrogymnasten, deelnemend in 4 teams. Het C-junior trio Xanthe Pölk , Floor van der Zwaag en Noa van Walderveen beten het spits af.
Zij lieten een prachtige balans- en tempo-oefening zien met stabiele torens en mooie, hoge salto’s. De meiden mochten verdiend een bronzen medaille ophalen.
Voor Noa en Floor was dit het eerste optreden in Ahoy.

Het C-senior trio Annelies Boeve, Esther van Zuijlekom en Jenae Beumer hebben het hele seizoen al laten zien dat zij bij de beste trio’s in deze categorie horen. Zij veroverden elke wedstrijd een podiumplaats! Ook tijdens deze wedstrijd, waarin alleen de beste 9 teams van Nederland deel mochten nemen, lieten zij zien dat zij in Ahoy hoorden te staan. Na twee sterke oefeningen mochten zij de bronzen medaille ophalen.

Bij de B-senior duo’s werd Hanze Gym Hattem door twee teams vertegenwoordigd. Beide teams hadden al bewezen bij de beste 5 duo’s van Nederland te horen door het limiet voor het NK in de voorrondes te behalen. Desi Giebels en Marjolein Geerts lieten in de trainingen constant zien dat zij de elementen meer dan voldoende beheersen, maar tijdens de voorrondes namen de zenuwen regelmatig de overhand. Marjolein en Desi piekten op het juiste moment. Met twee stralende, stabiele oefeningen met moeilijke elementen kregen de ze punten die ze verdienden waarmee ze op een prachtige derde plaats eindigden. Hun trainingsmaatjes en concurrenten Bo Borreman en Tessa Ossendorp kregen na hun prachtige oefeningen net iets meer punten toebedeeld. Zij kregen het zilver omgehangen.

Een prachtig resultaat van jaren lang investeren, vertrouwen op elkaar en hard werken. Deze gymnasten trainen minimaal 6 uur in de week naast school en werk en hebben op het hoogst mogelijke podium voor de acrogym laten zien dat zij bij de beste 2, 3 teams van Nederland horen binnen hun categorie. Een hele knappe en unieke prestatie!