Wat is jouw “Tweestrijd?”

De Boekenweek, het bekendste jaarlijkse feest rondom het Nederlandstalige boek, is dit jaar van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni. Het thema van de 86e Boekenweek is  ‘Tweestrijd.’

Het Boekenweekgeschenk ‘Wat wij zagen’ is door Hanna Bervoets geschreven. Roxane van Iperen schreef het Boekenweekessay getiteld ‘De genocidefax.’ Babs Gons heeft het Boekenweekgedicht geschreven

“Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld.”

Jouw tweestrijd
Bibliotheek Noord-Veluwe wil graag jouw verhaal horen waarin je beschrijft wanneer jijzelf in tweestrijd stond, en hoe je uiteindelijk de knoop doorhakte.

Anekdote
“Doe dit in de vorm van een anekdote: een kort en grappig verhaal. De anekdotes worden op onze website geplaatst. Hiermee maak je kans op een boekenbon van € 25”, aldus de Bieb. Stuur jouw verhaal uiterlijk 6 juni naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in