Bronzen koppen prominente Hattemers onthuld op Tinneplein

Onder tromgeroffel van het Sint Annagilde zijn de bronzen koppen van 3 prominente Hattemers onthuld op het Tinneplein: Dr. J.H. Sypkens Smit, Generaal F.A. Hoefer en H.W. Daendels.

Tinneplein
Het Tinneplein is een belangrijke plek voor Hattem. Vroeger stond daar kasteel de Dikke Tinne. De stadsgidsen van Hattem kwamen met het idee om het Tinneplein op te luisteren met koppen. Samen met de gereconstrueerde kooi van Wassenaer die daar al staat, wordt het weer interessante plek om te bezoeken.Daendels
Herman Willem Daendels is in Hattem geboren en iedereen kent wel het Daendelshuis waar hij gewoond heeft en het Daendelspoortje, waardoor hij zijn bruid geschaakt heeft. Daendels speelde als patriot een grote rol bij de democratisering van ons land. En hij heeft onze stad verdedigd toen het werd aangevallen.

Hoefer
Generaal Hoefer was niet alleen stadsarchivaris, maar ook de grondlegger van onze huidige Monumentenzorg. Hij heeft gezorgd dat de Andreaskerk en de Dijkpoort gerestaureerd werden toen ze er behoorlijk verpauperd bij stonden. Daarnaast heeft hij diverse musea opgericht.

Sypkens Smit
Dokter Sypkens Smit is nog weer later geboren. Velen hebben hem nog gekend, niet alleen als huisarts, maar ook als zeer betrokken mens bij veel verenigingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in