vv Hattem naar 4e plek na winst op Elspeet

Na het behalen van de periodetitel was het zeker de bedoeling de goede reeks van wedstrijden een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen Elspeet. Hattem startte echter matig, ogenschijnlijk met het idee er vandaag zonder te veel inspanning wel een goed resultaat zou vallen. Elspeet maakte hiervan al vroeg in de wedstrijd gebruik van, maar moest toch toestaan dat Hattem uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok en de wedstrijd winnend wist af te sluiten.

In het begin van de wedstrijd was nog niet iedereen van Hattem bij de les en dat resulteerde vroeg in een tegendoelpunt. Na een inworp van Elspeet wordt de bal door alles en iedereen van Hattem gemist, waardoor Elspeet-spits David Bleijenberg er met de bal vandoor gaat en doelman Stefan de Weerdt kansloos laat. Bij de geel-blauwen gaan de alarmbellen af en wordt de spelopvatting gaandeweg de 1e helft anders. Een aantal mogelijkheden via de beide flanken hebben vooralsnog niet het gewenste resultaat, mede door toedoen van de Elspeet-doelman.

Controle
Na een half uur spelen valt de gelijkmaker dan toch. Na een aanval over links weet Silvan Kersbergen de bal bij Wesley van Winsum te krijgen. Met de rug naar het doel weet hij zich uitstekend vrij te draaien van zijn tegenstander en weet de bal in de verre hoek te plaatsen; 1-1. Hattem heeft inmiddels de wedstrijd beter onder controle en komt kort daarna op voorsprong. Het weet op eigen helft een aanvalsopzet van Elspeet te neutraliseren, verovert de bal waarna Rick Dalhuisen met een uitstekende pass op Silvan Kersbergen de verdediging van Elspeet verrast. Silvan Kersbergen omspeelt de uitgekomen doelman en kan vervolgens simpel de bal in het net schuiven. Even lijkt het er op dat de rust met een 3-1 voorsprong wordt bereikt; helaas voor Hattem vlagt de grensrechter van Elspeet voor buitenspel, waardoor dit feestje niet doorgaat.

Beter spel in deel 2
In de tweede helft van de wedstrijd speelt Hattem beter. Men weet elkaar beter te vinden en komt verdedigend gezien bijkans niet meer in de problemen. Een echt overwicht heeft Hattem niet, maar Elspeet creƫert op dat moment te weinig om gevaarlijk te worden. Toch heeft de verdediging van Hattem geluk als de bal vanuit een voorzet van Elspeet als een soort flipperkast via verschillende spelers in de handen van doelman Stefan de Weerdt belandt. Het zal het enige schrikmoment voor Hattem in de 2e helft zijn, want voor het overige heeft Hattem de wedstrijd onder controle. Met nog een kwartier te spelen komt Hattem dan ook verdiend op 3-1. Via een uitstekende vrije trap weet Rick Dalhuisen de bal op maat bij Kevin Isidora te brengen die met een geplaatste kopbal in de verre hoek de Elspeet-doelman kansloos laat. Hattem kan de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en komt verder niet meer in de problemen.

Hattem stijgt op ranglijst
Omdat Hattem zelf haar wedstrijd winnend afsloot en Oene haar uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys verloor, stijgt Hattem opnieuw een plaatsje op de ranglijst. Het puntenaantal is gelijk aan Oene, maar op basis van een beter doelsaldo staat Hattem momenteel op de 4e plaats. Wellicht dat er voor de komende weken nog meer in het vat zit. Het mag duidelijk zijn dat spelers en staf in de komende wedstrijden het vizier op scherp zullen houden. Zaterdag staat voor Hattem de uitwedstrijd tegen BAS op het programma, waarna de stadsderby volgt op zaterdag 7 mei.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in