vv Hattem na rust voorbij Olympia ’28

In de thuiswedstrijd tegen Olympia uit Hasselt begon vv Hattem fel maar gaandeweg de 1e helft kregen de gasten een licht veldoverwicht. Ondanks dat de betere kansen voor de geel-blauwen waren kwam Olympia op slag van rust verrassend op voorsprong. Na de rust tapte Hattem uit een ander vaatje en was het de ploeg uit Hasselt de baas. Via doelpunten van Felix Noordberger en Lawrence v-d Bend wist Hattem op voorsprong te komen en gaf dat in het verdere verloop niet meer weg.

Hattem begon fel, kreeg al snel 2 hoekschoppen en daarbij kwam Olympia goed weg toen de bal uit onbedoeld op de arm van een verdediger kwam. De prima leidende scheidsrechter de Gier zag hier geen kwaad in. Willard Visscher had namens de groen-witten kort daarna een goede mogelijkheid maar hij was te onrustig in de afronding. Hattem kreeg daarna wat mogelijkheden via Felix Noordberger en Lawrence vd Bend maar telkens kwam men net te kort bij de afwerking.

Olympia kreeg een licht veldoverwicht en probeerde met goede combinaties, veelal via aanvoerder Kjelt Bonhof, door de verdediging van Hattem te komen. Hattem was in die fase net niet attent genoeg bij de duels en anticipeerde niet op tijd. Als Lawrence vd Bend kort voor rust wellicht een andere keuze had gemaakt dan zelf te schieten (de meegelopen Felix Noordberger stond helemaal vrij), dan had Hattem wellicht nog voor rust op voorsprong kunnen komen. Des te zuurder dat het doelpunt wel aan de andere kant viel.

Hattem staat even niet goed en Olympia komt er via een aantal schuiven goed uit, vindt de volledig vrijstaande Kjelt Bonhof die Hattem-doelman Stefan de Weerdt met een strakke schuiver in de verre hoek kansloos laat.

Na de rust komt Hattem fel uit de startblokken, gedreven om de mindere 1e helft weg te spelen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het legt druk op de verdediging van Olympia terwijl de bezoekers leunen op de voorsprong en loeren op een mogelijke counter.

Lawrence vd Bend komt via een kopbal van Jeroen van Maanen in balbezit maar plaatst de bal helaas net over het Olympia-doel. Toch blijft Hattem gevaarlijk en voelt het dat er wat in de lucht zit. Bij één van de aanvallen zoekt Lawrence vd Bend in het strafschopgebied ruimte als hij gevloerd wordt. Scheidsrechter de Gier wijst resoluut naar de stip. Felix Noordberger is rustig en beheert en weet doelman Bruins met een prachtige inzet te passeren; 1-1.

Hattem gaat daarna door met haar aanvallende bedoelingen. Olympia heeft het er zichtbaar lastig mee en moet toezien dat het kort na de gelijkmaker op achterstand komt. Een slimme vrije trap van Felix Noordberger wordt door Olympia-doelman Bruins niet goed verwerkt, laat de bal van zich af stuiteren en Lawrence vd Bend is er als de kippen bij om de vrije bal binnen te schieten.

Olympia gaat nu logischerwijs wat meer risico nemen, posteert een extra man in de voorste lijn en weet dat het daarbij meer ruimte weg geeft aan Hattem. Lawrence vd Bend lijkt op weg naar zijn 2e van de middag als hij vanuit een verre ingooi van Hajk Talaljan richting het doel van Olympia gaat. Hij wordt echter net voldoende uit balans gebracht om te kunnen afdrukken.

Hattem-doelman de Weerdt houdt zijn ploeg kort daarna in de wedstrijd door een inzet van Bonhof te pareren en ook de rebound van v.d. Kolk tot corner te verwerken. Hattem krijgt echter de betere kansen. Uit een hoekschop is Hajk Talaljan dichtbij een treffer. Zijn uitstekende kopbal wordt door doelman Bruins echter goed verwerkt en in de rebound is Felix Noordberger wat ongelukkig als hij de bal te hoog moet nemen en zijn inzet voorbij het doel gaat.

Even lijkt het dat het kort voor tijd alsnog 3-1 wordt. Een inzet van Rabi Ezzat rolt richting doellijn en Felix Noordberger jast de bal tegen de touwen. Helaas wordt hij buitenspel gegeven en wordt het doelpunt afgekeurd.

Hattem behaalt een mooie overwinning en revancheert zich hiermee op de nederlaag van vorige week en de nederlaag in de eerste ontmoeting tussen beide partijen in Hasselt. Door de overwinning blijft Hattem in het spoor van de koplopers ESC en Swift ’64.

Zaterdag staat voor vv Hattem de lastige uitwedstrijd tegen DSV ’61 uit Doornspijk. DSV staat slechts 1 punt onder Hattem dus voor beide teams belangrijk om geen averij op te lopen.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?