Volleybaldames AH/HVV Kampioen!

Het lang verwachtte en gehoopte kampioenschap hebben volleybaldames van HVV vrijdagavond in Putten binnen gesleept. Na 3 jaar in de 2e klasse te hebben gespeeld is het eindelijk gelukt om te promoveren naar de 1e klasse. Aan het begin van het seizoen was het al aangekondigd in het sportprogramma van Radio Hattem: “Drie keer is scheepsrecht, dit seizoen moet het echt gebeuren”.

En zo gebeurde het dit seizoen, vol overtuiging alle wedstrijden tot nog toe winnen, ruimschoots voor het eind van het seizoen kampioen zijn, geen promotie wedstrijden hoeven te spelen.

Maar nu de wedstrijd, tegen OMS in Putten de nummer 2 op de ranglijst, die na de vorige wedstrijd in haar eigen verslag aan gaf dat HVV de terechte kampioen zou worden. HVV had genoeg aan 3 punten voordat het feest los kon barsten.

De dames waren de week ervoor al druk bezig geweest met de plannen voor het feestje, de laatste écht belangrijke wedstrijd en publiek regelen. Dit maakte dat er met een behoorlijke spanning gespeeld werd, want het moest toch nog maar even gebeuren. En OMS is een taaie ploeg met een uitstekende verdediging.

De AH/HVV-dames hadden dan ook veel moeite om te scoren, lange rally´s waren het gevolg. Dit keer had OMS de passing ook beter onder controle dan de vorige wedstrijd. De normaal gesproken flinke servicedruk van HVV bleef deze dag ook achterwege, waardoor HVV het zich onnodig lastig maakte. Er werd niet vrij uit en lekker gespeeld maar heel langzaam werden er wel punten bij elkaar gesprokkeld. OMS had maar met 6 speelsters ter beschikking en tot overmaat van ramp verdraaide de midspeelster haar knie, zij kon niet verder spelen.

Na overleg met de scheidsrechter en coaches werd een speelster van de tribune geplukt die net met het 2e van OMS een wedstrijd had gespeeld. Zo kon de wedstrijd nog wel voortgezet worden. De eerste set ging met 25-23 naar HVV. De tweede set bracht coach Arnoud Mensink drie andere speelsters in, maar ook deze set liep stroef. Uiteindelijk ging deze set met 25-18 naar HVV.

De derde set zou dan het kampioenschap een feit kunnen worden, maar de fouten aan de HVV-zijde stapelden zich op en met 19-25 ging de set naar OMS. Met aanmoedigingen van het toegestroomde publiek in de vorm van diverse familieleden, maar ook geuniformde collega´s werd de 4e set dan wel binnen gesleept met 25-14 en was de titel binnen.

Het was geen mooie wedstrijd met heel goed spel, maar het doel KAMPIOEN werd behaald. Volgens sommigen lag het aan de bijzondere kampioenssokken die al bij aanvang van de wedstrijd werden gedragen. Coach Arnoud toonde pas na het binnen halen van de titel zijn bijzondere outfit.

De AH-dames werden verrast met rozen, champagne, cake en soesjes van de jarige Anouk. De dames zullen dit seizoen nog drie competitie wedstrijden spelen, waarvan 7 en 14 april in de Marke wordt gespeeld. De dames hopen dan mooiere wedstrijden neer te zetten, de 100 punten grens te doorbreken en de ongeslagen status te behouden.