Hatto-Heim wint in blessuretijd

Hatto-Heim moest afgelopen zaterdag naar Ermelo om het tegen de plaatselijke FC Horst op te nemen. Voorafgaande aan deze wedstrijd stond FC Horst vierde en Hatto-Heim negende. De opdracht… drie punten meenemen naar Hattem om de aansluiting te houden met de middenmoot.
De eerste helft was Hatto-Heim beter en had ook een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Met name aan de linkerkant was Bram Neuteboom een plaaggeest voor FC Horst met zijn strakke voorzetten. In de 15e minuut kwam er een kans voor Hatto-Heim na een pass van Roan Admiraal die Bram Neuteboom alleen voor de keeper kon zetten. Helaas werd deze kans niet verzilverd.
Daarna kwamen er verschillende kansen om op voorsprong te komen. Het enige wat Horst er tegenover kon zetten was fysiek ‘geweld’ welke resulteerde in vijf gele kaarten waarvan drie in de eerste helft. Een van de gele kaarten was voor Christiaan Schoonhoven die letterlijk Twan van Rijssen uit de wedstrijd schopte. Daarnaast was er goed keeperswerk van Richard Schweitz.
Het was een teleurstelling om met 0-0 de rust in te gaan, want er had meer ingezeten.

Bal gaat gelukkig over
In de tweede helft ging FC Horst meer op de counter, waardoor men af en toe gevaarlijk werd. Helaas moest van Rijssen gewisseld worden n.a.v. de overtreding in de eerste helft. Jesse Winkelaar kwam voor Twan het veld in. Een counter van FC Horst resulteerde in de 63e minuut een strafschop voor FC Horst. Daiman Halfwerk nam een sliding in het strafschopgebied op Matijs Valstar van FC Horst. Wil de scheidsrechter geen strafschop geven dan moet je perfecte sliding uitvoeren, maar helaas was dit nu niet het geval.
Scheidsrechter Bram Leeflang kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Roy Kruse nam de verantwoordelijkheid en schoot de bal hoog over. Opluchting voor de vele meegereisde supporters uit Hattem en natuurlijk voor staf en spelers.
Beide teams leken zich te verzoenen met een punt totdat Jesse Winkelaar na een scrimmits in het strafschopgebied van Horst de bal over de doellijn kon tikken en Hatto-Heim toch de winst bezorgde.
In de 95e minuut floot de goed leidende scheidsrechter af en kon Hatto-Heim de drie belangrijke punten meenemen naar Hattem.

Zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, want dan komt IJVV uit IJsselmuiden op bezoek. Deze club won met 4-2 van ZZVV.