Bomen aan Stationslaan en Gerstenkamp/Boekweitkamp gekapt

Aan de Stationslaan en Gerstenkamp / Boekweitkamp zijn diverse dode of zieke bomen in opdracht van de gemeente Hattem gekapt.

“De kap was nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving vormden. Zo hadden een aantal bomen bijvoorbeeld last van een ‘plakoksel’. Een plakoksel verzwakt een boom. En een verzwakte boom is een gevaar, vooral langs een drukke weg.”

100% herplanting
Het broedseizoen komt eraan, reden om de bomen nu te kappen. De gemeente Hattem plant aan de Stationslaan 14 nieuwe lindes terug. Ook bij de Gerstenkamp/Boekweitkamp komt nieuwe beplanting. “Wij streven als gemeente altijd naar 100% herplant van gekapte bomen.”

Lijst met dode en zieke bomen
Voor dit jaar staan er geen bomen meer op de planning staan om te worden geekapt. Wel worden de achtergelegen wortels nog gefreesd en vindt er nog snoeiwerk plaats. In het najaar wordt weer een nieuwe lijst gepubliceerd.

Straat- en parkbomen in Hattem
Al deze bomen zijn bij ons bekend. Zoals soort, jaar van aanplant, dikte stam, hoogte en inspectiegegevens. Afhankelijk van de plaats (bijvoorbeeld langs een drukke weg) of gezondheid (bijvoorbeeld aantasting door zwammen) inspecteert wij de bomen regelmatig, “zo geeft de gemeente aan. Op deze manier probeert de gemeente haar bomenbestand goed te onderhouden. Naast de straat- en parkbomen staan er ook nog veel bomen in de stadsbosjes. In Hattem staan 53 waardevolle en/of monumentale bomen die niet gekapt mogen worden zonder vergunning.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in