Waterpoloheren Z&PC Hatto Heim winnen thriller

In een waar waterpologevecht heeft Z&PC Hatto Heim het derde team van Flevo uit Nijkerk verslagen. De Hattemers keken lange tijd tegen een achterstand aan. In de slotperiode lukte het de waterpoloërs om het hogergeplaatste Flevo op de knieën te krijgen. Na vier enerverende periodes werd er geëindigd op 6-7.

De zege betekende de zevende overwinning op rij voor Z&PC Hatto Heim en daarmee werd definitief de aansluiting met de bovenste ploegen gevonden.

De Hattemers begonnen rampzalig in Nijkerk. De thuisploeg was scherper en slimmer dan Hatto Heim. Het resulteerde in 2-0 stand na de eerste periode. Na een peptalk kwam Hatto Heim in de tweede periode wat beter in haar spel. Routinier Wim Mensink schoot vrij voor de doelman de 2-1 tegen de touwen. Flevo bleef goed partij bieden en liep uit naar 4-2, nadat wederom Wim Mensink tussendoor nog de 3-2 binnenschoot.

In de derde periode wijzigde Hatto Heim haar tactiek. De tegenstander werd opgejaagd en dit resulteerde in slordigheden aan de kant van de thuisploeg. Peter Luchtenberg was tot driemaal toe het eindstation en hij zette Hatto Heim voor het eerst op voorsprong, 4-5. Lang bleef die voorsprong niet staan, want nog voor het einde van de periode stond de 5-5 alweer op het scorebord.

Hatto Heim probeerde in de slotperiode de zege binnen te slepen, maar het waren de Nijkerkers die weer op voorsprong kwamen. Het duel werd grimmiger en dit leverde irritaties en een opstootje op. Doelman Arjan van de Worp veroorzaakte daarna tot overmaat van ramp ook nog een strafworp, maar hij nam revanche op zichzelf door de strafworp te stoppen. Uit de daaropvolgende counter schoot Jan Willem Kroeze de gelijkmaker binnen.

Nadat Flevo vervolgens weer de bal verspeelde, was Kroeze wederom trefzeker. Hij liet de keeper kansloos na een fantastisch afstandsschot. In de slotminuut was het nog even spannend voor de Hattemers, maar na het laatste eindsignaal was de zevende driepunter op rij een feit.

Periodestanden: 2-0, 2-2, 1-3, 1-2.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Wim Mensink 2x en Jan Willem Kroeze 2x.