van Wijnen Smash ’70 pakt toch lekker 4 punten

Hercules is de huidige rode lantaarndrager van de Eredivisie Tafeltennis. Maar dat zegt nog niet alles, in de play-downs tellen de punten uit de reguliere competitie niet meer mee. Hercules is de nieuwkomer in de Eredivisie en heeft het niet makkelijk.

Bij Van Wijnen-Smash’70 speelde zaterdag Michel de Boer (herstellend) en Boris de Vries (coachend in Zweden) niet. Dus is het qua aanwezigheid van spelers geen echte verrassing en hoefde coach Gerben Last alleen de volgorde maar te bepalen.

Opstellingen
Hercules:
1. Herm Aalders
2. Jurgen Pastoors
3. Jelle Bosman
Coach: Martin Brinkhof

Van Wijnen-Smash’70:
1. Roel Bogie
2. Martijn de Vries
3. Colin Rengers
Coach: Gerben Last

Colin Rengers had niet zijn beste dag. Hij verloor beide wedstrijden. Tegen Jelle was het kansloos, tegen Jurgen spannender. Roel Bogie en Martijn de Vries zorgden voor de punten. Herm Aalders was vandaag ook niet in goeden doen; beide wedstrijden (Roel en Martijn) werd Herm van de tafel geveegd. De taaie Jurgen Pastoors wist het Roel Bogie lastig te maken, maar kwam in de vierde game tekort. Jelle Bosman was vandaag weer ouderwets aan het knallen, zeker tegen Colin wist hij heel veel winners te scoren.

Bij Smash’70 was Martijn weer goed aan het spelen, Roel bleek stabieler dan zijn tegenstanders. De verwachting vooraf was een iets ruimere overwinning, maar de vier punten zijn zeker geen zware tegenvaller.

Wedstrijd 1: Herm Aalders – Martijn de Vries
Martijn speelt te hard, te snel en te gevarieerd voor Herm. In de tweede game kan Herm iets beter in de rally’s komen. In de derde game probeert Herm een bal langs het netje te spelen, dat mislukt. Martijn serveert bewust voor een tweede kans voor Herm en nu lukt het hem wel. Maar het pleit is dan al beslecht.

Wedstrijd 2: Jurgen Pastoors – Roel Bogie
Jurgen geeft het Roel zeker niet cadeau! De eerste twee games gaan tot 7-7 gelijk op, maar het einde is voor Roel. Jurgen neemt een snelle voorsprong naar 5-0 en Roel kan dat nu niet meer omzetten. In de vierde game is met name de service van Roel te veel voor Jurgen.

Wedstrijd 3: Jelle Bosman – Colin Rengers
Jelle pakt elke bal meteen aan en is ook in zijn service te sterk voor Colin. Colin komt er in deze wedstrijd niet aan te pas.

Wedstrijd 4: Herm Aalders – Roel Bogie
Roel mag het nu proberen tegen Herm. Ook nu heeft Herm geen kans, hij lijk in de tweede game radeloos bij een stand van 1-9. Roel moet wel zijn focus vast houden, maar dat lukt hem vandaag goed.

Wedstrijd 5: Jelle Bosman – Martijn de Vries
Beide mannen komen elkaar al tegen vanaf de welpen, nu al 20 jaar geleden en weten dus alles van elkaar. De eerste game gaat gelijk op tot 9-9, maar Martijn pakt de laatste twee punten. Elke iets te lange bal is meteen BOEM voor Jelle. Vraag is altijd of hij dat kan volhouden. In de derde game gaat het weer gelijk op tot 6-6-, maar dan neemt Martijn het initiatief over en scoort 5 punten op rij. Bij 2-5 in de vierde game neemt Jelle een time-out. Dat lijkt goed te zijn geweest aangezien hij de eerstvolgende twee punten pakt. Maar dan is het over, de volgende zes punten zijn voor Martijn.

Wedstrijd 6: Jurgen Pastoors – Colin Rengers
Weet Colin het vijfde punt binnen te halen tegen Jurgen? Beide mannen geven het publiek in ieder geval spanning en mooie rally’s. Helaas pakt Jurgen met 14-12 de eerste game. In de tweede game speelt Colin iets rustiger en bouwt de punten meer op, dat loont. De derde game blijft Colin tot 6-8 voor. Maar dan twee punten tegen op eigen service. Weer een spannende game die pas bij 13-11 beslist wordt. Game vier is een hele snelle 11-4 voor Jurgen.

Gamestanden:
Wedstrijd 1: 0-1 Herm Aalders – Martijn de Vries 0-3 (2-11 5-11 6-11)
Wedstrijd 2: 0-2 Jurgen Pastoors – Roel Bogie 1-3 (7-11 7-11 11-4 5-11)
Wedstrijd 3: 1-2 Jelle Bosman – Colin Rengers 3-0 (11-7 11-6 11-7)
Wedstrijd 4: 1-3 Herm Aalders – Roel Bogie 0-3 (3-11 3-11 5-11)
Wedstrijd 5: 1-4 Jelle Bosman – Martijn de Vries 1-3 (9-11 11-8 6-11 5-11)
Wedstrijd 6: 2-4 Jurgen Pastoors – Colin Rengers 3-1 (14-12 7-11 13-11 11-4)

Eindstand: 2 – 4

Op 3 en 4 maart zijn de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle (Landstede). Op 10 maart spelen de mannen van van Wijnen Smash ’70 tegen Scylla en aansluitend wordt Boris de Vries gehuldigd.