Hattem krijgt de bloemen, maar ESC de punten

In de thuiswedstrijd tegen ESC speelde vv Hattem een goede wedstrijd, maar bleef het zonder punten. Door matig uitverdedigen en goed doorzetten door ESC kwamen de bezoekers op voorsprong. Hattem had best wat kansen om gelijk te maken en zag scheidsrechter Kremer een handsbal van ESC binnen de beruchte lijnen over het hoofd. Kort na rust kwam ESC via een strafschop op 2-0 en parkeerde daarna de bus.

Hattem begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct al een aantal mogelijkheden via Hajk Talaljan. Al vrij snel maakt hij na een goede aanval een doelpunt; helaas wordt hij buitenspel gegeven. ESC komt even later onverwachts op voorsprong na matig uitverdedigen aan Hattem kant. ESC verovert de bal en weet met een goede combinatie de ruimte te krijgen voor een voorzet die door de Vries eenvoudig kan worden binnen geschoten.

Na deze tegentreffer herpakt Hattem zich goed en zoekt via combinaties weer de aanval. Lawrence vd Bend heeft pech als hij een lob over de doelman op de paal ziet belanden. Hajk Talaljan krijgt nog de rebound maar zijn inzet is wat ongecontroleerd en gaat naast. Hattem heeft een veldoverwicht en blijft voetballen terwijl ESC zich beperkt tot het weg roeien van de ballen en loeren op een counter. Bij één van die acties wordt door ESC een doelpunt gemaakt maar staat een speler buitenspel waardoor het 1-0 blijft.

Kort voor rust wordt Hattem een strafschop onthouden. Uit een voorzet vanaf de rechter kant mikt ESC-aanvoerder Jessurun de bal met de hand weg, speelt de vermoorde onschuld, de scheidsrechter wuift het weg en Hattem krijgt slechts een hoekschop. Vanuit deze hoekschop wordt er nog wel druk gezet op het doel van ESC en mikt Maikel Rave nog met een afstandsschot op doel. Helaas mist zijn schot de juiste richting.

Vlak na rust komt ESC als snel op 2-0. Vanuit een hoekschop krijgt Mark de Haan de bal ongelukkig op de arm en nu wijst de scheidsrechter wel naar de stip. Namens ESC weet Jessurun doelman de Weerdt te passeren en de voorsprong uit te bouwen. Hattem lijkt even uit het lood geslagen door deze tegenslag. Trainer Hans Roeland wisselt direct aanvallend en al snel weet het team weer een overwicht te creëren.

ESC leunt achterover, parkeert de bus en loert met lange ballen op de counter en fouten aan Hattem-kant. De geel-blauwen lopen bij hun aanvallen op het ESC-doel telkenmale tegen een muur aan en het is te druk in het strafschopgebied van ESC om de ruimte te vinden. Daarbij zitten de bezoekers er uiteraard kort op waardoor er bij vlagen voor Hattem weinig tijd is om de juiste keuzes te maken. Komt Hattem er dan door, dan heeft ESC in doelman van der Graag evenwel nog een betrouwbare sluitpost.

Helaas voor Hattem geen punten, al had er meer in gezeten. Het vertoonde spel geeft dan ook zeker vertrouwen richting de nog komende wedstrijden. Voor zaterdag 3 maart staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. ‘IJs en weder dienende’ komt dan BAS uit Biddinghuizen op visite.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?