Hoe kun je het uiterlijk van je huis upgraden? 

De buitenkant van je woning kan een groot verschil maken voor de waarde ervan als het tijd is om te verkopen. Het kan zelfs van invloed zijn op hoe andere huizen in je grotere buurt worden ervaren. De aantrekkingskracht van een huis is absoluut een belangrijke factor bij het visueel vergroten van de aantrekkingskracht van een huis in een concurrerende verkoopmarkt.

Het is natuurlijk niet het enige waar een koper naar op zoek is, maar het kan de eerste indruk van een koper beïnvloeden. Gebruik daarom de onderstaande tips om het uiterlijk van je huis te upgraden, waarna je je opstalverzekering zult moeten aanpassen.

Voeg verlichting toe 
Niets verbetert de sfeer van een huis beter dan een verscheidenheid aan verlichtingsopties. Uiteraard is dit alleen ’s nachts zichtbaar, maar het kan het hele gevoel van je woning veranderen. Voeg binnenverlichting toe om de architectuur van het huis te benadrukken, grondlampen om bomen of hoge struiken te accentueren en verandalampen om een ​​welkome gloed bij de voordeur te creëren. Vergeet niet om licht toe te voegen in de buurt van het huisnummer van je woning. Dit is belangrijk voor gasten en bezoekers. Ook hierdoor kun je het uiterlijk van je huis een upgrade geven.

Installeer permanente plantenbakken
Als je niet zo van tuinieren houdt, kunnen een of twee vaste plantenbakken aan de voorkant van het huis dat tuingevoel toevoegen zonder het vele werk. Kleur en textuur kunnen een eenvoudig huis opbreken en de diepe kleur van een plantenbak kan het nodige contrast toevoegen aan huizen zonder karakter. En plantenbakken bieden vier seizoenen de mogelijkheid om de buitenkant te decoreren met tijdige kleur en accenten.

Verf het zwart
Er is opgemerkt dat in gebieden waar huizen allemaal “licht” van kleur zijn, ze als potentieel minder stevig worden beschouwd. Dit is natuurlijk volledig subjectief en geen rationele veronderstelling, maar het spreekt wel tot ons geleerde begrip van kleur en marketing. Donkere kleuren worden juist als “zwaarder” ervaren, dus het toevoegen van een vleugje zwart of een donkerdere kleur aan een huis kan helpen om het te aarden.

Voeg plavuizen toe
Dit is niet voor mensen die op zoek zijn naar een budgetoplossing, maar een investering in een donkere plavuizen, zelfs op de veranda en trappen van een huis, kan de waarde van het onroerend goed aanzienlijk verhogen. Dit is niet alleen een permanente oplossing voor mensen in minder dan ideale klimaten, maar het voegt visueel gewicht toe aan de voordeur en ingang. Nogmaals, dit creëert een gevoel van duurzaamheid, een belangrijk aspect voor potentiële kopers wanneer ze willen investeren in een huis.

Breid je bloementuin uit
Enkele jaren geleden deden kwekerijen onderzoek naar de waarde van het toevoegen van gekleurde bloemen aan de voorkant van het huis. Natuurlijk maakten ze mensen blij en verfraaiden ze de buurt. Maar uit de onderzoeken kwam nog een ander interessant feit naar voren. Toen de bloementuin naar de voorkant van het pand werd uitgebreid en dezelfde kleur als die van de voordeur had, deed het mensen geloven dat het huis groter was. Raar maar waar!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in