Jubilate Deo benoemt Jaap Neuteboom tot Eredirigent

In een bijzondere ledenbijeenkomst is Jaap Neuteboom deze week tot Eredirigent benoemd van het Chr. Gemengd Koor Jubilate Deo vanwege zijn grote verdienste voor het koor. Jaap Neuteboom was een halve eeuw dirigent.

Eind vorig jaar nam hij in de Open Poort afscheid als dirigent met een schitterend concert van het koor. Nationaal Symfonisch Kamerorkest , organist Joop Schets en de bekende solisten Heleen Koele, Lisanne van der Steeg, Carina Vinke, Leon van Liere, Hans Christian Hinz traden die avond samen met het koor Jubilate Deo

Culturele leven
Jaap Neuteboom is erg belangrijk geweest voor het culturele leven in Hattem als beiaardier, pianist, organist en dirigent bij meerdere koren. Om te onderstrepen dat hij onlosmakelijk is verbonden met het koor en voor zijn grote verdienste, is hij benoemd tot Eredirigent van het Chr. Gemengd Koor Jubilate Deo.

Oorkonde
Door de voorzitter werd hem daarvoor een Oorkonde overhandigd, waarbij een pennenset met inscriptie. Zijn echtgenote, Gerrie, die hem al die jaren daarbij heeft gesteund, kreeg een mooie bos bloemen.

Afscheid bestuursleden
Op deze bijeenkomst werd ook afscheid genomen van bestuursleden die het koor vele jaren hebben geleid. Voor hun inzet kregen zijn een bos bloemen en een pen met inscriptie.

Toekomst
Jubilate Deo ziet de toekomst hoopvol tegemoet en heeft inmiddels weer een volledig bestuur én een nieuwe dirigent, Erik de Leeuw (52) uit IJsselmuiden. De repetities zijn in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27 op de dinsdagavonden van 19.45 tot 21.45 uur. De koorleden komen uit Hattem en de regio aan weerszijden van de IJssel. ‘Iedereen die kan- en graag wil zingen is van harte welkom’, aldus Sikko Schollema, voorzitter van Jubilato Deo.

 

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in