Burgemeester ontvangt eerste vel postzegels met tekening Dijkpoort >Update 29-1:videoverslag<

Burgemeester Jan Willem Wiggers ontvangt maandag 29 januari uit handen van PostNL het eerste vel postzegels met daarop tekeningen van de Dijkpoort. De postzegels zijn ontworpen in de serie ‘Mooi Nederland’ van PostNL.

In deze serie is aandacht voor lokale geschiedenis, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid. Naast een vel postzegels met de Dijkpoort verschijnen er ook postzegelvellen met de stadspoorten van Vianen en Bergen op Zoom.

Op het vel bevinden zich vijf postzegels in vijf gelijke ontwerpen. Het ontwerp is van de hand van beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, de typografie is verzorgd door ontwerper Soeraya Siemons. Op de postzegels prijkt een pentekening van de Dijkpoort.

Om de postzegels heen is een plattegrond van een deel van de binnenstad getekend. Deze met de pen getekende plattegrond zit vol informatie in woord en beeld. Jan Rothuizen verzamelde deze informatie door in de zomer in gesprek te gaan met Hattemers die hij op straat tegen kwam. Door deze verhalen van inwoners krijgen de postzegels een persoonlijk tintje.

Er is een oplage van 46.000 vellen met zegels van Hattem beschikbaar. De vellen zijn verkrijgbaar bij het PostNL postkantoor in Bruna en de Fontein aan de Kerkstraat.

Zie ook: Dijkpoort Hattem op nieuwe postzegel