Boosterprik gehaald? Zo krijg je een actuele QR-code

Mensen die hun boosterprik al hebben gehaald moeten zelf hun bewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Want als je dit niet doet, en je tweede prik is meer dan negen maanden geleden gezet, dan is je QR-code straks niet meer geldig. Maar hoe werkt dat precies?

De vaccinaties worden niet automatisch opgehaald in de CoronaCheck-app. Dat betekent dat je na iedere coronaprik die je haalt, je vaccinatiegegevens opnieuw moet ophalen in de app. Volgens de GGD is de informatie na 24 uur zichtbaar als QR-code. Zo doe je dat:

Stap 1
Ga op je telefoon naar de CoronaCheckApp.

Stap 2
Klik rechtsboven op het ‘+’-teken. Klik vervolgens op de optie ‘vaccinatiebewijs’.

Stap 3
Log in met DigiD. Je telefoon laadt nu je vaccinatiegegevens in. Vervolgens kun je klikken op ‘maak bewijs’.

Stap 4
Heb je tijdens het prikken een papieren bewijs gekregen met daarop een lettercode? Ga dan in de openingspagina van de app naar het menuknopje, linksboven in het scherm. Klik vervolgens op ‘papieren bewijs toevoegen’. Daarna klik je op ‘volgende’ en voer je de code in die op je papieren bewijs staat.

QR-code op papier
Wil je juist graag een QR-code op papier, in plaats van op je smartphone? Dat kan via de website www.coronacheck.nl/print. Op die site word je door een menu geleid, dat een papieren coronabewijs aanmaakt. Als je dit uitprint, is het een geldig bewijs om bijvoorbeeld – als de lockdown voorbij is – naar een restaurant te kunnen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in