Menno Balm verzorgt workshop in Anton Pieck Museum

Menno Balm zal op 22 februari een workshop droge naald etsen verzorgen in het Anton Pieck Museum in Hattem. Balm is een groot bewonderaar van Anton Pieck zijn werk en op dit moment is in het museum de expositie ‘Bella Italia – Anton Pieck ontmoet Menno Balm’ te zien. Zondag 17 november is de expositie onder het genot van een Italiaans hapje en drankje geopend door Marc Rieu, kunstenaar en reisgenoot van Menno Balm.

Op 22 februari 2020 geeft Menno Balm een workshop in het Anton Pieck Museum. Opgave kan via info@antonpieckmuseum.nl o.v.v. Bella Italia – workshop. Deze workshop vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur in het museum en staat onder deskundige leiding van Menno Balm. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 12 personen deelnemen aan deze workshop.

Aan de hand van voorbeelden wordt getoond welke resultaten de techniek van het etsen in de loop van de tijd heeft voorgebracht. Daarna wordt door de deelnemers zelf met de etsnaald een tekening op een etsplaatje aangebracht. Na het insmeren met inkt wordt de etsplaat afgedrukt op de originele etspers van Anton Pieck.


Anton Pieck bij zijn drukpers.
Foto: Anton Pieck Museum

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in