Nog heel even: Tot en met 26 oktober inleveren elektrische apparaten op De Vlonder

Kinderen in heel Nederland gaan tijdens de E-waste Race met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen. Ook in Hattem zijn ze op zoek naar kapotte apparaten. De E-waste Race is t/m 26 oktober. U kunt het naar De Vlonder brengen van 08.30 uur tot 14.30 uur, De Meenthe 26.

Op 21 oktober kwamen leerlingen van basisschool De Vlonder langs bij het stadhuis om oude elektronische apparaten (e-waste) op te halen. Medewerkers van de gemeente konden de week ervoor hun oude apparaten inleveren.

Waarom? Daarom!
Eerder vroeg RTV Hattem kinderen van de basisschool De Vlonder: Waarom doen jullie mee? Dit schreven zij:
‘In Hattem is heel veel elektronisch afval en als we dat inzamelen, dan kunnen we Hattem samen een schonere stad maken en later de wereld.’

‘In elektrische apparaten worden veel grondstoffen gebruikt, denk aan goud, ijzer, zilver… Als er steeds nieuwe grondstoffen worden gebruikt raken die op gegeven moment op. Als iedereen zijn elektrische apparaten inlevert, kunnen die grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Dat is beter voor het milieu.
De manier waarop de grondstoffen uit de grond worden gehaald, is ook niet altijd goed. Soms moeten kinderen dat doen (kinderarbeid) en vaak worden mensen heel slecht betaald en zijn de werkomstandigheden heel slecht.
Allemaal redenen dus om jullie elektrische apparaten niet weg te gooien, maar in te leveren!!!’

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in