Inzameling tbv wereldwijde voedselcrisis

In de maand november doen vrijwilligers in heel Nederland waaronder ook in Hattem mee aan de Dorcas Voedselactie. Daarmee zamelen ze geld in voor voedsel voor de mensen die geraakt worden door de wereldwijde voedselcrisis. Deze crisis ontstaat door droogte, verschillende conflicten zoals de oorlog in Jemen en armoede.

Het thema van deze 28ste Dorcas Voedselactie is Broodnodig. Onder dat gaat de vrijwilligers geld in. Dit jaar is er geen actie in de Albert Heijn in Hattem, maar kunnen mensen online geld geven. Het voedsel wordt ingekocht in de landen waar hulp wordt verleend.

Voor voedsel wereldwijd
Dit jaar zamelt Dorcas voor het eerst geld in voor voedsel wereldwijd. Eerder richtte de organisatie zich alleen op Oost-Europa. De nood is nu echter zo hoog, dat de actie wordt verbreed. Bovendien wordt er geld ingezameld voor ‘voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst’. Daarmee worden de donaties ingezet in noodsituaties, zoals bij oorlogen maar ook voor de langere termijn zoals zaden voor een groentekas of voor trainingen. Zo staat er ook voor de langere termijn brood op de plank.

Hattemse bijdrage
U kunt in Hattem ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via de online collectebus ‘Hattem’ https://dorcas.nl/acties/dick-visser of via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in