Herfst plantjesmarkt Groen Goud nat succes

Herfstig, dat was het 21 oktober zeker, daar voor de deuren van de Emmaüskerk, maar de aanvoer en verkoop van plantjes ging gewoon door. Al vanaf 10.00 uur werden er door diverse mensen planten gebracht, mevrouw Van Gelder bracht ook nog eens een flink aantal potjes en flesjes met zelfgemaakte jam, moes en sap.

Veel soorten
De eerste liefhebbers trotseerden al vroeg de regen en snuffelden tussen de planten om te zien of er iets van hun gading was. Er waren heel herkenbare plantjes, maar ook bijzondere. Wel eens van de Pindakaasboom gehoord? Die was er. En Monarda’s en Helianthum, Hedera erecta, Montbretia en nog veel meer. Die worden deze herfst nog allemaal gauw bij de blije bezitter in de natte grond gezet.

Dank
“Wij zijn heel blij dat we hier mochten staan,” aldus Liesbeth Rischen van Groen Goud, “de Emmaüskerk heeft ook activiteiten om de mensen bewuster te maken van de zorg die we moeten hebben voor de aarde.  Daarin past onze markt ook. Het is mooi dat we elkaar daarin vinden en  kunnen aanvullen. Ook de inbrengers van planten zorgen ervoor dat de planten niet in de kliko verdwijnen en een nieuw leven krijgen op een andere plek.”

Opbrengst
De opbrengst was ook weer heel behoorlijk. Groen Goud spaart het bedrag op en na de Voorjaarsplantenmarkt (hoor je meer over in het voorjaar) wordt het totaal besteed aan een groen doel binnen Hattem. Heb je daar een leuk idee voor? Laat het weten! Heb je veel potjes over en wil je die aan Groen Goud doneren voor de volgende markt, mail dan ook even: hattemsgroengoud@gmail.com

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in