sv Hatto-Heim pakt zege in stadsderby tegen vv Hattem

sv Hatto-Heim heeft zaterdag een zege geboekt in de stadsderby tegen vv Hattem. De vijfde zege op rij kwam voort uit een doelpunt in blessuretijd. Rowan Mensink schoot in de 92e minuut de winnende 2-1 tegen de touwen.

Na een korte fase van wat aftasten, waarin beide teams wel een kansje hadden, was het vv Hattem wat het beste in de wedstrijd kwam. Het team stond goed en het wist Hatto-Heim in de opbouw tot twijfel te brengen. Ook in de duels waren de spelers van Hattem vaak in het voordeel en wist het goed gebruik te maken van de ruimte.

Bram van Regteren vond met een afgemeten pass linksbuiten Thomas de Raad. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Kevin Isidora, die een schot afvuurde dat door Hatto-Heim-doelman Jorick Mensink niet goed beoordeeld werd, waarna Wesley van Winsum de rapste was om deze actie tot een doelpunt te promoveren.

Na rust kwam Hatto-Heim beter uit de verf. Het eerste wapenfeit volgde dan ook na 11 minuten spelen. Met een hakbeweging dwong Bas Behrens Hattem-doelman Stefan de Weerdt tot een uiterste krachtsinspanning om de bal uit de bovenhoek te tikken. Gaandeweg de 2e helft werd het team van Hattem steeds verder terug gedrongen en wist het maar mondjesmaat aan voetballen toe te komen.

Hatto-Heim stapelde kans op kans, maar steeds lag doelman De Weerdt in de weg. In de 83e minuut viel de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Maikel Rave onbedoeld verlengd, waarna de bal onhoudbaar voor doelman Stefan de Weerdt bij de 2e paal binnen valt. Hatto Heim is op zoek naar meer en weet in blessuretijd ook nog de overwinning naar zich toe te trekken. Een prima schot van Rowan Mensink was voor Stefan de Weerdt onhoudbaar, waardoor het 2-1 werd voor Hatto Heim.