Historische wandeling familie Buys Ballot op De Dellen

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op donderdag 4 november met jou op zoek naar sporen uit de tijd van de familie Buys Ballot.

Tijdens deze wandeling neemt de boswachter je mee naar het deel van landgoed De Dellen bij Heerde waar nog sporen uit de tijd van de familie Buys Ballot te vinden zijn. Deze familie heeft De Dellen van 1852 tot 1928 in bezit gehad.

KNMI
Prof. Chr. H.D. Buys Ballot, weerkundige en oprichter van het KNMI, kocht De Dellen in 1852. Niet alleen om met bosbouw geld te verdienen, maar ook om zich in alle rust aan zijn wetenschappelijke activiteiten te kunnen wijden. Bij zijn overlijden erft zijn zoon Cornelis Sebastiaan het landgoed en zet het voort in de familietraditie. Hij overlijdt in 1928 en werd bijgezet in een grafkelder op het terrein. Het landgoed wordt dan het eerste bezit van de dan net opgerichte Stichting Het Geldersch Landschap. Nieuwsgierig naar de historie van deze familie en de invloed die zij op het landschap van De Dellen hadden? Wandel mee! Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Meer info
Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.  Meer informatie en online reserveren vind je op www.glk.nl/activiteiten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in