Langer thuis blijven wonen in Hattem. Wat is daarvoor nodig?

Langer thuis blijven wonen. Hoe denk je dat straks te gaan doen? En wat verwacht je over 10 of 20 jaar van Triada?

Over deze vragen wil Triada graag met huurders in gesprek. De Huurdersraad en Triada organiseren op 20 november de ‘Triada Tafel’. Bent je huurder van Triada en denk je over dit onderwerp na? Misschien vanwege jouw ouders, of omdat het jouw eigen woontoekomst is? Huurders van Triada die zich hierin herkennen en mee willen praten kunnen zich voor deze Triada Tafel aanmelden. Samen met ongeveer 30 andere huurders ga je dan met Triada en de Huurdersraad in gesprek om over de onderwerpen langer thuis blijven wonen en wat is daarvoor nodig te praten.

45-plussers
In 2040 is ruim 30 procent van de bevolking van Hattem, Heerde en Epe 65 jaar of ouder. Dat gaat dus over alle mensen die nu 45 jaar of ouder zijn. Ouder worden in Nederland ziet er anders uit dan het beeld dat deze 45-plussers nog kennen van hun eigen grootouders.

Wat is nou de beste oplossing?
We horen al jaren van de overheid dat we langer thuis moeten blijven wonen. Ook als we ouder zijn en vroeger naar een bejaardenhuis zouden zijn verhuisd. Je weet maar nooit wanneer je afhankelijk wordt van zorg. En waar vind je die dan? Als traplopen een probleem wordt, is het lastig om in een eengezinswoning te blijven wonen.

Veilig ouder worden
Het is belangrijk om na te denken over de jaren dat we ouder zijn. Ouderen zijn gemiddeld fitter en leven langer dan vroeger. Wat is de woonbehoefte als we ouder worden? En wat is nou de beste oplossing om veilig ouder te worden? En wie moet daarvoor zorgen?

Tegelijkertijd is er niet één oplossing. De één woont zonder grote problemen tot op hoge leeftijd zelfstandig, terwijl de ander juist langere tijd zorg nodig heeft. De één wil graag op tijd verhuizen naar een geschikte woning. De ander wil liefst nooit meer weg waar hij nu woont.

Levensloopgeschikt bouwen
Triada bouwt zo veel mogelijk nieuwe woningen levensloopgeschikt. Dit zijn vaak eengezinswoningen waar vrij makkelijk een traplift in kan. Daarmee kunnen mensen de bovenverdieping blijven gebruiken als zij slecht ter been worden. Triada heeft ook levensloopgeschikte appartementen gebouwd. Maar zoals gezegd: niet iedereen wil verhuizen. Daarom willen de Huurdersraad en Triada nu graag met huurders in gesprek.

Wil je meepraten?
Geef je dan uiterlijk 6 november op via kcp@triada.nl. Vermeld je naam en adres. Of bel naar Triada: 0578 – 67 66 66. De bijeenkomst Triada Tafel is op 20 november van 19:30 tot 21:30 uur op het kantoor van Triada Eperweg 61, 8181 EV Heerde. Inloop vanaf 19:15 uur.

Wil je gehaald en thuisgebracht worden? Triada organiseert dat voor jou. Bel met Triada om dat door te geven: 0578 – 67 66 66.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in